miercuri, 19 noiembrie 2008

Personal Insanity Trainer



Am vazut recent un studiu care prezenta o viitoare era a ideilor out of the box ca fiind indispensabile existentei umane. In alta ordine de idei anual se nasc din nimic job-uri la care multi dintre noi nu ne-am fi gandit. Studentii de azi vor trece direct in antichitate la finalul facultatilor deoarece mormanul de informatie circula deja cu viteza gandului, asadar invataceii vor fi expirati cand vor deveni proaspat absolventi.Ironic nu?
Cu o medie sclipire de geniu in stilu-mi caracteristic am ajuns la concluzia ca urmatorul nivel al carierei mele ar trebui sa fie unul total diferit de ceea ce am facut pana acum.
Excentric, inventiv, iesit din tipare, deloc conventional, accesibil unui anumit tipar de oameni, domeniul de activitate pe care vreau sa-l abordez nu are nici un fel de limite...nu are reguli, se bazeaza pe un singur impuls: cel de moment! Nebunia!
Da dragilor, vreau sa predau, la nivel avansat, cursuri de nebunie. Temporara, impletita cu paranoia, nebunie de moment, nebunie excentrica, nebunie impusa, nebunie bazata pe adrenalina...you name it...or better, allow me :)
Am ajuns la concluzia asta in urma multiplelor cugetari rationale de genul "trebuie sa fi nebun sa..." sau "numai un om nebun" si m-am calificat la locul de munca suportand cu stoicism nebunia generata de-a lungul timpului de specimenele intalnite... Asadar nimic normal n-ar putea porni de la mine in ceea ce priveste publicul larg amator de socuri.
Exemplele zilnice sunt prea putin picante fata de ce-mi trece mie prin minte, insa ca o idee de baza, as lansa (la sugestia cuiva) un nou sport extrem:furtul cosurilor de cumparaturi prin hypermarketuri. Yup, it happend! Alegeti la intamplare un cos cat mai incarcat (dupa ce v-ati asigurat ca posesorul initial a sfarsit procesul de cumparaturi, ales atent, raft cu raft) si bucurati-va de "surprizele" pe care le veti achita (sa nu iesim din legalitate). Ba mai mult, renuntati la propria lista de cumparaturi incercand sa supravietuiti cu ce ati "achizitionat". Demne de urmarit sunt fetzele celor cu lista de cumparaturi, bifata...
Exista doua tipuri de nebunie: cea patologica, cu care te nasti, o ai in sange, deci n-ai cum s-o inveti, poate poti doar s-o maschezi, sa ti-o stapanesti, s-o tii sub pastile...si nebunia ca hobby, aplicabila in aproape orice circumstanta. Cea din urma este chiar recomandata.
Am vazut nebuni frumosi, insa prea putini...Am vazut nebuni cu acte, m-am speriat, am vazut nebuni siliti de imprejurari si marturisesc ca am ramas impresionata...
Eu ma consider cea mai normala persoana din universul meu, si singura anormala din universul vostru...Conexiunea intre cele doua lumi o stabilesc eu, fara drept de apel.
Nu vreau sa-mi limitez nici o traire, nici sa-mi justific vreo actiune, nici sa ma complac de dragul societatii intr-un mediu constipat...Nu-mi doresc sa ajung la peste 30 de ani atat de acrita de esecuri incat sa le inramez frumos in poleiala de prezervative incercand sa le consider reusite...
De ce sa mint?Imi place al naibii de mult sa ma joc cu mintile oamenilor...sunt pur si simplu niste bucati de plastilina, colorate, care pot fi modelate dupa chipul si asemanarea...oricarui animal...
De apreciat e ca am incetat sa ma joc din placere malefica, si acum vreau sa construim nebunia benefica unui trai pe muchie de cutit... Nu vreau sa am doua zile identice, sa intru in monotonia zilelor fara numar, exceptie facand doar tabieturile mele (la rang de ritualice),nu vreau sa stiu niciodata cum va fi maine, poimaine, n-am nimic planificat, pentru ca imi permit sa risc in fiecare moment!
Nu sunt in deplinatatea facultatilor mintale, n-ar trebui sa fim nici unul dintre noi, e anost!Nu-s de o inteligenta iesita din comun, geniile traiesc putin, si mor de sifilis. Nu-s de o frumusete sclipitoare, narcisistii de obicei fac par in palma...Ma contrazic de cel putin trei ori intr-o fraza, astfel interlocutorii mei isi pierd puterea de concentratie, ma subestimeaza, eu pozez in naiva si intr-un final devin cea care rade la urma...
Nimic nu e planificat...viata e doar un joc!
Dupa cum scria in Carte "intre rai si iad nu-i nici o diferenta, conteaza drumul pana acolo".

2 comentarii:

Anonim spunea...

:) iar poza Manga! "smoking and conveiving new evil plans"

"sanatatea" mintala e o dogma; don't stick to it!

aka_exitus

Sabbra spunea...

iti vine sa crezi ca poza e facuta intr-o dimineata, in doi mai?
neeaaahh...sanatatea mintala e un mister pentru sanatatea mea nemintala :))
thx for reading