miercuri, 12 noiembrie 2008

Feng-shui dezaster, zen releaser, peace and harmony need!

Am primit semnale de alarma in ultimele saptamani, insa tot privind detaliile inconjuratoare am ajuns sa le omit pe ale mele.
Daca nu tratam fisura inca din stadiul incipient, ea devine rana, mai apoi crater si in final lava exploziei este una nociva sufletului si trupului.
Scriu aceste randuri pentru ca e singurul mod a-mi atrage cu adevarat atentia referitor la starea mea fizica relativ proasta.
Da, stiu, sunt fericita, psihicul meu este in acest moment intr-o conditie excelenta, iar din punct de vedere spiritual fericirea ma palmuieste tandru, doar ca trebuie sa am capacitatea fizica pentru a ma desfata.
Facem impreuna curatenia de toamna?Un trup sanatos pentru o minte sanatoasa, sau invers?
N-o sa dezbat aici teoriile mele de viata, ghidul feng-shui, descoperirea zen-ului meu, pacea spirituala si impacarea cu mine…Important e ca eu cunosc aceste teorii, si le aplic personalizate pe modul meu de a exista.
Energia transmisa de mediul inconjurator, de simtul tactil, vizual si olfactiv a fost una destul de neglijata in ultima perioada, fara vointa mea. Nu e neaparat nevoie sa am talismane de captare a viselor si energiilor negative, sa respir cel mai pur aer, sa ating cele mai fine matasuri, sau sa-mi stimulez corpul cu aromateriapia si sa ascult doar chillosophy…DAR daca ele (stimulii de recreere) au lipsit cu desavarsire pot mentiona ca azi, acum, le vad ca facand parte din marele puzzle feng-shui care e perfect ruinat.
Pornind de la conceptul de trup sanatos, mi-e rusine sa spun care a fost stilul meu alimentar in ultima perioada…Cu un picior in groapa!O scriu, alb pe negru (negru pe roz) pentru ca astfel o voi avea la indemana, si-am sa iau masuri impotriva laturii mele comerciale, ticsite si poluate. Am nevoie de apa, de fructe, de legume, de mese organizate, de 2-3 mese pe zi, trebuie sa renunt la mesele incarcate si grele, la sucul acela negru acidulate, la energizante si cafea, la toxinele care zac pe rafturile tuturor chioscurilor din Bucuresti. Vreau sa-mi reincep vizitele la PlantFarm-urile mele dragi, sa trec pe la Ceainarie, sa imi revin la stilul MEU alimentar (acela blamat de fufe invidioase) care mi se potriveste, care ma face sa radiez!
Zen-ul meu!Marturisesc ca am invatat sa deosebesc fiecare detaliul al fericirii si al nefericirii. Impart in fragmente energiile pozitive, energiile negative, capacitatea mintala de capacitatea spirituala, echilibrez optimismul, echilibrez mintea si sufletul…Fac toate acestea pentru ca eu cred in ele, pentru ca sunt intr-o armonie perfecta cu mine, cu ceea ce-mi doresc eu sa fiu….
Stau prost la capitolul intelegere fata de semeni, si fata de propria-mi persoana…uneori. Aici intreaga mea aura de liniste este compromisa. Cel putin in ultima saptama am revenit la exploziile si imploziile (din timpurile vechi) acelea nocive, diminuate ca stare, dar ,totusi, exista!Si vreau sa renunt la ele!Trebuie!
Minte sanatoasa, suflet impacat, trup si organism sanatos!N-aveti decat sa radeti, sa credeti ca bravez (unii chiar sa-si mai rupa dinti in popoul meu) insa perioada mea infloritoare a fost august-septembrie…exact cand am renuntat la toate viciile, toate energiile negative, toate otravurile mai mult sau mai putin palpabile ale universului si mi-am hranit si trupul si sufletul cu echilibru si optimism. Am luptat cu zambetul pe buze!
Ei bine din octombrie incepand am neglijat toate aspectele mentionate mai sus…Si se vede!Se simte!Ma simt obosita, irascibila, nici nu dorm cum trebuie, nici nu ma hranesc cum as vrea, nici nu mai dau atentia cuvenita meditatiei mele, zen-ului meu, mintii mele, mediului meu.
Acesta este imboldul de care aveam nevoie!EU!Facandu-mi morala!
Promit sa nu se mai intample !

2 comentarii:

Anonim spunea...

la un moment dat tre' sa te obisnuiesti cu fluctatiile Pasarii Phonix. tre'eftin: descoperire-renegare-acceptare-resemnare-redescoperire.

Sabbra spunea...

:))
gigixule le-am trait pe toate :)
fiind extremista as putea spune ironic ca mor si renasc zi dupa zi dupa zi :)