vineri, 21 noiembrie 2008

Degustare de vinuri cu Evinoteca.ro

Am aflat de Vinexpert acum vreo doi ani cand aveau o terasa in pasajul Villacross, un loc mic si cochet cu oameni amabili care serveau cele mai bune ceaiuri, cele mai naturale sucuri si bineinteles iti povesteau despre vinuri...Cand ai in fata un pahar bun de vin care mai are si o poveste, un buchet, o valoare, savurarea lui devine o arta...un plus de stil.
Eu am fost intotdeauna o pasionata de vinuri, inca de acum 3 ani cand am participat la o degustare oficiala Prince Stirbey. Am cautat mult timp pe rafturile magazinelor o sticla din colectia lor, si am fost dezamagita sa aflu ca nu se pot procura decat din anumite locuri. Ei bine, de cand cu evinoteca.ro vinurile de calitate au un loc bine ales si dispare sentimentul "de duzina" sau incertitudinea ca vinul ales din raft ar putea sa nu fie de fapt vin.
Catalin Paduraru si-a lansat ieri blogul personal intr-o incercare de-a fi mai aproape de publicul tanar cu deschidere spre acest domeniu.
Personal, am fost placut surprinsa de acest om...Un om natural, deschis, placut, unde mai pui si ca se pricepe la vinuri? E intradevar o arta, o arta in fiecare sticla de vin bun...Pe mine ma fascineaza aceasta industrie, si sunt deschisa spre oricine mi-ar putea imbunatati cunostintele in acest sens. Aceasta oportunitate de-a educa un public tanar, departe de calculator si "mondenitati" mi se pare o initiativa demna de laudat.
Evenimentul a avut loc la Casa Iancului (un restaurant relativ ok) incepand cu orele 20. Am ajuns acolo punctuala ca de obicei, gatita nevoie mare, ma gandeam ca o sa fie o seara din gama celor cu tinuta si atitudine impusa. Am gresit insa, oamenii erau foarte relaxati, zambitori, binevoitori, tinute casual, nimic "snobish", insa un iz elegant tot adia in jur.
Dupa un discurs de bun venit, Catalin ne-a spus povestea fiecarui vin care urma sa-l savuram in mici inghitituri. Evident n-am facut degustarea ca la carte, nici n-aveam cum, eram prea multi, vinurile prea bune...
Ne-au trecut prin pahare 17 vinuri alese din: Africa de Sud, Argentina, Chile, Noua Zeelanda, Franta, SUA, Italia, Australia si bineinteles Romania.
Noi romanii nu suntem deloc de exclus dintr-o lista de vinuri bune sa stiti.
Pot sa ma laud ca eram cunoscatoare a catorva vinuri aflate pe lista, si pot sa reamintesc cateva soiuri care mi-au ramas in minte ; din Argentina - Tamari Reserva - Torrontes (un vin alb), din Franta - E.Guigal Cotes du Rhone (vin rosu), febletea mea - Barros Ruby - Porto din Portugalia si nu in cele din urma vinul de colectie Pietroasele - Tamaioasa Romaneasca '88...un vin care n-a fost deversat in urne de nici unul dintre participanti chiar daca multi erau deja imbujorati.
Ne-am delectat papilele gustative cu cate o bucata de branza, iar la final am fost invitati la masa, totul stropit din belsug cu...vin, din butoaiele prezente.
A fost o experienta placuta din gama celor care ma fac nerabdatoare sa le repet. Nu am nimic de reprosat, pot doar sa-i urez lui Catalin succes, si sa-l rog sa ne tina conectati :)


P.S. click pentru stirea TV, cu subsemnata in plan...
P.S. 2 - multumesc Buddha pentru poze

5 comentarii:

Anonim spunea...

Data viitoare poate scrii şi numele blogului pe tagul primit ...

Sabbra spunea...

:)Asa voi face :) Aseara eram mai mult din partea Metromind decat bloggeritza :)
si nush' daca incapea tot numele :)

Anonim spunea...

Tu aşa des scrii ceva nou? În primă fază am crezut că am mai fost o degustare de vinuri zilele astea...

Sabbra spunea...

Dragule, nu stiu la ce te referi...
Scriu des ce?
Ca despre vinuri n-am (mai) scris :)

Anonim spunea...

Nu ştiu de ce, eu vedeam acest articol ca fiind ultimul. Scuze, nu ştiu ce a fost în capul meu...