vineri, 14 noiembrie 2008

Aventuri Moto

Era si timpul sa va dau vesti despre cum imi decurge scoala moto nu? M-au intrebat mai multi oameni, am acumulat deja cateva trairi intense, asa ca revarsam tolba dragii mei...
Cred ca ultima oara am cerut un Kawasaki Vulcan, apoi v-am descris coliziunea mea frontala, noaptea in poligon, pe la cursul al 4-lea?
Ei bine, sunt in curs de finalizare a scolii moto, mai am doua ore de poligon, o iesire in trafic (cu Moto Louis) inainte de examen, si una dupa ce iau permisul.
Intre timp m-am indragostit de Trickerul folosit pentru examen, chiar daca nu ne potriveam din start, nu m-am lasat pana nu l-am subjugat. Mi-a luat cam doua cursuri si o batatura destul de adanca la degetul mare, facuta din cauza ghidonului.
Interesant a fost ora 7, cand nici Suzuki nici Trickerul nu erau disponibile si am luat o Yamaha pe injectie...(o vedeti in poze). Dupa primele doua ture, mi-a murit motorul atat in vizeza intai cat si-ntr-a doua... Era lenesa, avea bineinteles acceleratia blocata, aveam senzatia ca nu fac chimie cu ea sub nici o forma. I-am dat a treia, dar in afara de o tura chinuit mai rapida si o curba greoaie n-am reusit sa scot de la ea...
Cu lacrimi in ochi i-am spus instructorului ca nu ma potrivesc cu motocicleta! Imaginati-va o blonda, sub 50 de kilograme, rimelata, incercand sa-i explice unui barbat ca ea "nu face chimie cu motoreta"...fara a parea fasonata!
"Tine ambreajul!Tine acceleratia!"
"Dar nu pot sa fac poligoaneeeeee" ma milogeam eu.
Evident am cazut. Indiferent de viteza, indiferent de viraj, sfarseam injurand asfaltul. Pana la urma mi s-a cedat dreptul la Tricker. Folosisem 3 motoare din dotarea Moto Louis, pana la cea pe injectie.Aveam senzatia ca recidivam in imbecilitate. Si m-am rugat sa nu am nesansa de-a da examenul (la Baia Mare) pe o motocicleta identica!
Saptamana asta am fost in poligon in cursul zilei, blindata cu 2 haine plus protectia care aproape ma imobiliza.
Mi-am facut poligoanele, pe Suzuki, mai greoaie, dar mai stabila, suficient de lenesa cat s-o stapanesc fara sa cad. Apoi, ca o desfatare am cerut din nou Trickerul...e sprinten!
Dupa cateva poligoane (care mi-au iesit bine) am mai dat doua ture rapide de poligon,imi place sa ma si joc :) Deja imi inghetasera mainile din cauza vantului de noiembrie, (n-am cerut manusi, mi se par incomode) asa ca am decis sa parchez...sub ochii vigilenti ai instructorului.
In zona unde mai erau parcate celelalte doua motociclete, am incetinit, iar cand am vrut sa trag frana de mana, ghinionul a facut ca degetele mele inghetate sa nu apuce frana...ci din contra...podul palmei mi-a alunecat cu putere pe acceleratie...Inevitabil...am intrat din plin in cele doua motocilete parcate!
Am creeat o panica generala, toti au sarit sa ma scoata dintre motoare, sau sa scoata cheile din contact, sa le ridice deoarece datorita impactului deja curgea benzina din rezervoare...
Eu eram blocata total din cauza panicii. Ma durea soldul, cazusem destul de rau pe o parte, insa nu-mi venea sa cred ce provocasem...eu!
Dupa 5 minute totul se rezolvase, motocicletele erau in ordine, eu fumam nervoasa, si unul dintre instructori ma incuraja ironic:
"Tocmai cand te laudam...ca faci poligoanele cu gratie!"
"Back to basics, opriri, porniri!" mi-a spus instructorul meu...
"Si iesirile in trafic?" l-am intrebat balbaita...
"Inveti legislatia!"
Pentru examen trebuie sa iau dosarul de la Bucuresti, sa ma deplasez la Baia Mare, sa-l depun si sa astept programarea... Bineinteles ca voi lua inca doua cursuri si pe motocicletele disponibile acolo. Inca nu sunt sigura de Tricker, dar cu siguranta nu vreau o Yamaha pe injectie!
Cat despre ce-mi doresc eu pentru mine , la anul cand am sa-mi cumpar propriul bibelou...un Rebel mititel...nimic turbat!

4 comentarii:

N-am :) spunea...

Of of of.. se mai intampla. E bine ca nu te descurajezi usor. Iti tin pumnii pentru examen si asteptam pe viitor scrieri/poze cu propriul bibelou

Sabbra spunea...

Am decis intre timp ca examenul va avea loc la primavara :)
Mai bine pentru toata lumea :)

Anonim spunea...

Bafta multa la examen si sa ne vedem pe sosele :). Eu urmeaza sa dau examenul prin martie sau aprilie (am luat sala in noiembrie dar nu s-au mai obosit militienii sa iasa in poligon.... Ai azuit ca vom avea si probe cu franarea de urgenta si ocolirea unui obstacol?

Sabbra spunea...

Bogdan, n-am auzit de noile probe, eu am tot examenul ptr anul acesta, inca am probleme de hartzoage, si mai am doua ore de condus pe sosele...
so...mai dureaza.
bafta muulta si tie!