vineri, 5 februarie 2010

Cuvintele cititorilor mei

Dupa cum probabil stiti (sau nu stiati dar aflati acum) pe blogul meu exista sitemeter, un sistem de masurare a traficului, vizitatorilor, destul de destep el ca tracking device.
Dragul de el nu doar ca-mi spune de unde vin vizitatorii pe blogul meu dar imi si reda exact cuvintele dupa care sunt cautata eu sau articolele mele in motoarele de cautare, IP-uri, localitate, etc , (daaa...va cunosc identitatea cititorilor anonimi hahaha ).


Pentru mine unele sunt extrem de amuzante asa ca am decis sa le pun la dispozitia voastra si sa va lamuresc curiozitatile.
Evident cele mai folosite cuvinte sunt : sabbra si blog. Google, Yahoo, sau Facebook ma recunosc imediat si indruma curiosii spre coltul meu de internet.
Pe locul doi urmeaza cu falnicie articolul "Pacuiul lui Soare" care ofera cateva detalii importante pentru iubitorii de liniste, de frumos, de istorie...si sper ca sunt mai norocosi decat am fost eu atunci :)
Foooarte multi viciosi bantuie pe internet, astfel incat aproape zilnic oamenii aterizeaza in blogu-mi dupa ce cauta "tigari Glamour" si-mi citesc minunata confesiune despre "Viciul meu". Sunt si eu uimita si intreb la randu-mi: DE CE ati cauta o marca anume de tigari prin google? Eh, cate case, atatea obiceiuri, cate vicii atatea raspunsuri pe google.
Cel mai amuzata am fost de urmatoarea cautare prin google: "rochie de mireasa Emo". Aterizeaza bietele fete triste pe articolul meu "Emo si rochiile de mireasa" cautand probabil coliere din lame de ras, rochii sfasiate si patate de sange. In loc de asta gasesc o marturisire plina de emotii a unei fete care isi asista prietena la o proba de rochii de mireasa. Oh well...
Tot in top se alfa si grupul de cuvinte reprezentativ pentru diete: "cum slabesc?" ; "dieta sanatoasa" ; "anorexie" ; "bulimie" , etc. Am dat cateva ponturi celor ce vor sa duca o viata echilibrata, ma pricep si la nutritie, asa ca pot sa recomand diete sau exercitii fizice, insa dupa reactiile ciudate la articol va marturisesc ca o fac doar in privat.
Nici gama de cuvinte siropoase nu lipseste din cautarile cititorilor: iubiri obsesive ; declaratii de dragoste ; cum spui te iubesc? ; ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi (sorry dar nu gasiti referate pentru scoala).
Iubire si iar iubire, infidelitate, suferinta, toate combinatiile posibile dar surprinzator nimic vulgaro-pornografic... Ceea ce ma face sa cred ca sunt citita mai mult de femei... Nu vreau sa jignesc audienta masculina insa "remediu oral pentru baEti" n-o sa gasiti in nici o scriere :)
Presupun ca dupa cugetarile despre infidelitate e natural sa fiu gasita in motoarele de cautare si dupa "cum stii cand este infidel?" ; "cum pedepsesti infidelitatea?" ; "razbunari la inselat" .
Din pacate ce nu va spune google e ca n-am deloc aceste raspunsuri si ca povestile mele sunt luate din popor...cu scopul de-a duce la extrema si de-a ironiza acest fenomen numit infidelitate/posesivitate/gelozie.
Sunt deseori flatata de cei ce cauta "poveste de viata" ; "poveste reala" ; "povestea mea" , ajung pe blog si-mi citesc articolul apoi rascolesc in arhiva de scrieri si raman locului muuult timp. Site-meter-ul imi spune des ca vizitatorii mei petrec mai mult de 5 minute sa-mi frunzareasca prin ganduri.
Chiar si cei ce ajung la mine pe blog in urma albumelor foto de pe facebook isi fac timp sa citeasca sau sa lase o impresie. Iar eu rautacioasa ii acuzam ca sunt doar vanatori de fotografii. Si ca nu citesc.
Cuvintele si oamenii ma vor fascina intotdeauna, e drept uneori ma mai si agaseaza dar am invatat sa ignor categoria asta de "cititori". Per ansamblu ma declar multumita de comunicarea mea virtuala, ma simt rasfatata de curiosii care-mi devoreaza gandurile sau cei ce incearca sa citeasca printre randuri indiferent CE anume ar cauta ei sau cum ajung sa ma gaseasca...

Ca o concluzie a celor spuse mai sus tin sa mentionez urmatoarele (fara substrat): CINE cauta... gaseste!

2 comentarii:

AlexSm1th spunea...

Lady, s-a dus dracu inspiratia !?
Tu esti o mandra perspicaca ... de ce asa articol ca o dare de seama !?

Sabbra spunea...

:)Recunosc, am fost cam slab inspirata ..dar n-am vrut sa para dare de seama, poate putin dat peste nas, nici macar :)