vineri, 13 februarie 2009

Let me kill your Valentine!

Probabil ca era de asteptat pe un asemenea blog roz, de blonda platinata, sa gasiti stimati cititori, acum in aceasta perioada plina de naduf, o droaie de inimi si inimioare, care de care mai roz si rosii...nu?
NU!
Am cateva motive bune sa ma rastesc la acest Valentin, american, sa-i trag un mare sut in boase, si sa-i spun ca e agasant si comerical!
S-o luam pe rand: badea Valentin, mosneag, sfant, protector al indragostitilor? Nu se pupa deloc cu imaginea de azi, trasa prin zahar sau in forma de bomboana cu lichior...
Acum vreo 12-14 ani (Doamne nu pot sa cred ca am amintiri mai vechi de atat) la orele de engleza tocmai aflasem noi de "Ziua Indragostitilor" si faceam de mana cateva inimioare de hartie, creionate frumos in roz, pe care le dadeam mai apoi tuturor colegilor cu mesajul "Be my Valentine", indiferent daca le ofeream fetelor sau baietilor...
Pe atunci era o chestiune amuzanta, stimulai imaginatia copiilor, lucru manual inca in vigoare, iar felicitarea hand-made era simbolica.
Azi...pretext pentru tigancile din colt "ia zambila, ia ghiocelu, simbolul dragostei"...
Sunt asaltata pe strazi de fluturasi, "targul indragostitilor...bla bla", declara-ti dragostea, si ultima bombonica de pe coliva "de ziua indragostitilor vino sa-ti mobilezi casa"...reclama la nustiuce magazin de mobila!
Mda...maine mai mult ca niciodata, amorezii isi vor redecora casele cu mobila roz?!
De cativa ani buni incoace in jurul datii de 14 februarie Bucurestiul e impanzit de tarabe cu plusuri, targuri si evenimente dedicate iubirii. Teoretic, e o chestie buna, hai sa ne sarbatorim public sentimentele...
Mie personal mi se pare un nou prilej comercial de-a ne imbuiba cu ciocolati, bomboane fondante, de-a maltrata animalele urate de plus, care odata trase de coada chitzaie un "i love you" sfarsit de bateria jumate consumata.
Fiti atenti, maine, pe strazi, pariu ca fiecare tanar (amorez) va avea cate o floare in mana, si-o punga cu un mutzunache!
Cei care n-au intra in doua categorii: n-au gagici (tocilarilooor!) sau nu tin cont de eveniment (asa va vreau!).
Fetele dau pernute in forma de inimioare, isi schimba religiile din amor, sau isi fac un tatuaj "Georgica" scris in araba..."uite iubi, mi-am scris numele tau pe buca, in caz ca ne-ntalnim cu Osama, sa stie cine esti".
Uite-asa cu tevatura roz, declaratii siropoase, manelistice, muuult masacru in plus, bani florareselor (in plina criza) vom trece dragilor si de batranul si comercialul Valentin.
Vin dragobetele! Sunt curioasa, cum petrecem? O bombonica?Un urs injunghiat?Un cupidon castrat ceva?
Eu imi sarbatoresc sentimentele zilnic!N-am nevoie sa-mi spuna americanii cand sa impart cadouri, cand sa-i fac declaratii, si nici macar de-o zi reprezentativa pentru ceea ce simt.

Acestea fiind spuse... Would you let me kill your valentine?

7 comentarii:

Anonim spunea...

I will kill him for you cause i love you :P.

Dap, sunt de acord cu tine dar mai adaug ceva mai personal : eu nici maine si nici altadata nu imi sarbatoresc iubirea!

De ce? Pentru ca nu o am :)))))))))))))))))))))))))

G.

Anonim spunea...

daca nu e sarbatorita in fiecare zi, faptul ca o faci cu o ocazie stupida impusa de comercial e oricum egal cu zero.

Sonia spunea...

Te-ai enervat misto chiar daca te-am vazut la propriu scuipand fiecare cuvant. :)
Eu sarbatoresc cumva Dragobetele, si cum spuneai si tu sarbatoresc fiecare zi.
Cata vreme OTV-ul va avea cea mai mare audienta, nici nu te gandi la ceva mai bun. :) Insa cata vreme ai libertatea de a alege, nu-ti bate capul :).
And YES you can kill the valentine because is not mine ! :)

Sabbra spunea...

@ G - i love you back :) nah ca-s valentina ta!
@honeybunny - ai dreptate :)
@sonia - se simte hmmm?chiar am suierat veninos fiecare cuvant, tastat apasat :)
la tine stiu ca dragobetele au semnificatie speciala...ai toate motivele :)

LiaLia spunea...

Draga mea, tinand cont ca sunt in drum spre o petrecere Anti valentine's Day, iti poti inchipui ca te aprob din tot sufletul :D

groparul intelectual spunea...

ai zis bine ce ai zis aici. pe langa toate celelalte defecte pe care le are, romanul mai e si snob.
daca e sa fac o imparteala a romanului in functie de ziua de 14 feb ar fi asa:
1-cel care e anti valentin, pentru ca e la moda sa fii anti diverse chestii.
2- romanul idiot, gaozarul mirobolant, pe care-l vezi cu flori in mana pe strada, cu iubita la kfc sau la mall la film. cand il vad pe asta la camasa, cu garoafa-n mana si privirea galesa, imi vine sa-i borasc in cap. uneori el da si sfaturi, gen aici.
3-cei care realizeaza ca sf valentin e o sarbatoare de cacat, inventata, conceputa sa suga milioane de dolari din buzunarele romanilor de la punctul 2.

ps: titlul postarii are legatura cu melodia aia naspa de la scooter?

Sabbra spunea...

Merci gropare :)
Ce melodie de la Scooter?
n-am habar...
eu as mai adauga ca la faza cu valentine's de business...e o idee inteleapta...
sa-i usuce pe tembeli :)