duminică, 19 octombrie 2008

Nunta Moto

Vineri seara am petrecut mai bine de doua ore in poligon. Teoretic am facut 4 sedinte, dar de fiecare data am stat mai mult de-o ora pe motor . Spre uimirea instructorului care e aproape jenat sa-mi spuna sa mai las si pe altii. Am schimbat 3 motoare, intial unul de 125, apoi unul de 250 si ultimul a fost celebru moto de examen...care mi-a pus nervii la incercare. Extrem de nervos si de sensibil, m-a zguduit bine, eu neavand reflexele formate uit de ghidonul cu aceleratia si-l strang pana fac bataturi...Ceea ce probabil mi-ar fi fatal in trafic. Am decis sa fac mai multe ore de condus, si dupa ce-mi iau carnetul (pentru ca il iau!) pana sa-mi iau motor poate mai fac ore suplimentare de condus, deoarece niciodata nu-s destule masuri de precautie luate.
Din aceeasi categorie de motoare, sambata am fost invitati la o cununie a unui membru Dac Motors, care-si dorea poze de calitate. Eu pe post de insotitor, ajutor co-fotograf, schema identica cu cea de la munte, care mi-a placut la nebunie.
Noi cei cu sculele, am mers pe patru roti, am ajuns acolo recunoascand multimea imbracata in piele de sarbatoare, toti branduiti cu Dac Motors, veseli si nerabdatori sa felicite tinerii insuratei.
Poze in stanga, poze in dreapta, buzunare pline cu orez, mirii veseli si frumosi, deloc emotionati, soarele promitea sa rasara.
In incinta ne-am straduit sa incapem cu totii, au fost atat de multi incat ofiterul de stare civila a asteptat ceva pana sa inceapa ceremonia. Eu intr-un colt, cu aparatul pregatit sa tintesc momentele memorabile si incercand sa-mi amintesc daca am mai participat vreodata la o nunta atat de implicata?
Ceremonia a durat putin, momentul artistic "Cetatene X...de buna voie si nesilit de nimeni o iei in casatorie pe X? DA!" Si in cor "mai dati-i o sansaaaaaa!!!" dupa care hohote de ras.
Tinerii extrem de hotarati s-au luat, au spus un DA hotarat, au si semnat pentru el, s-au sarutat si am fost poftiti cu totii intr-o alta sala pentru sampanie si piscoturi. Alte poze cu pupaturi si urari de fericire ale momentului.
La final, poze de grup, iesite din comun (cum altfel) fara obisnuitele clisee artistice de "hai sa stam la poze" ci mai degraba pline de oameni cu viata dornici sa se bucure de eveniment la o bere.
Motocicletele s-au grupat, si nu erau putine, au stat la poze, au turat motoarele, au claxonat in grup, frumosi si plini de nebunie sub privirile curiosilor care asistau de pe margine, si apoi au pornit inspre "Apashu"(locul cu berea).
"La Apashu" e un loc pentru prieteni (asa mi s-a spus, si am sesizat ulterior) unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, motoarele raman cuminti in poarta, sau unele inauntru, oamenii asculta ce muzica isi doresc, playlist-ul e la indemana, si e exclusivist fara fitele aferente.
M-am simtit intotdeauna bine acolo, chiar daca nu am fost de prea multe ori, e deschis abia de asta vara... insa zacutul la o bere cu panorama motociclista si miros de benzina si ulei este unul erotic pentru mine...in defectiunea mea caracteristica.
Sambata insa locul era pregatit altfel, dupa cum ni s-a si comunicat "facem atmosfera", in timp ce erau asezate pe mese lumanarele, si pregatit bufetul suedez.
Muzica buna, mai putini decibeli, un iz romantic de bon jovi, brian adams si guns 'n' roses. Bineinteles oamenii, nelipsiti, multi si insetati, descalecand, si cautand motive sa-si potoleasca setea si sa inchine in cinstea mirilor.
M-am dus la bar sa iau si eu ceva...
"Something strong....or something light?" ma intreaba Apashu
"Something hard!"
A pus doua pahare de tequilla, am ciocnit si le-am dat pe gat.
"Acum o bere, ca sa sting senzatia"
Am mai stat la un pahar de vorba, am mai facut cateva poze, si-am pornit spre casa. Petrecerea a continuat pana spre 3 dimineata, dupa cum am aflat azi...
Daca o fi vreodata sa ajung in fata ofiterului de stare civila, in scopuri personale, cred ca asa vreau s-o fac si eu...descalecand de pe motor!

Niciun comentariu: