marți, 26 martie 2013

Aproape de pamant...

Traiesc mult prea mult spundu-mi ca "TREBUIE" sa fiu puternica. Sunt metehne vechi care nu ma lasa sa apar vulnerabila niciodata. Trebuie sa privesc inainte. Sa nu am niciun cusur, nicio slabiciune, indiferent ce.
"Treci peste orice si oricine!"

Iar atunci cand apar momente fragile...rareori e drept, insa pur si simplu nu stiu cum sa le gestionez. Omului robot cu fata impietrita ii apar lacrimi pe obraz si nu stie ce sa faca cu ele.
Am trait invatand sa nu ma bazez pe nimeni. Nu am stiut sa ma las ajutata iar in ultima perioada am mers inainte din inertie fara sa mai iau in calcul faptul ca as putea sa fiu vreodata vulnerabila. Sa depind sau sa am nevoie.
Pentru ca STIU cum e sa fii la pamant si mi-am jurat ca nu voi ajunge niciodata acolo, prefer sa previn decat sa tratez.
Doar ca ...oricat de mare ar fi universul meu, bula mea de sticla, sunt om. Un om mic. Energic, pragmatic, sensibil uneori, vesel tot mai rar si aproape de mijlocul vietii.

Am refuzat sa vorbesc despre mine de prea mult timp. Nu la modul superficial ci la modul profund. Inca nu e momentul sa imi analizez atent prezentul. Dar, uite ca a venit momentul sa imi recunosc ca am nevoie de ajutor. Sa zambesc, sa respir, sa cred.
E drept, tot eu sunt singura capabila sa redobandesc aceste trairi, insa, ca in orice viciu, atunci cand mergi la detoxifiere trebuie mai intai sa VREI sa te vindeci.

Vreau sa ma vindec :)

4 comentarii:

Florian Campean spunea...

Pe jumatate esti vindecata...doar prin simplul fapt ca ai constientizat...:)))))

Sabbra spunea...

Eeee... nu chiar pe jumatate, dragul meu Florian :)
eu sunt mai molcoma asa...ardeleanca :)
dar...am inceput procesul.
ma prinde greu, ma lasa si mai greu :)
Doamne Ajuta!

iulia babici spunea...

Te pup Cristina. Sa nu uitam ca nu suntem de piatra!

cineva care te cunoaste... spunea...

Daca poate sa-ti fie de ajutor faptul, ca eu mama ta, iti spun ca te iubesc din tot sufletul si stiu ce fel de om special esti, si ca noi oamenii trecem prin momente in care fara a le considera slabiciune trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de ajutor,si trebuie sa acceptam ajutorul din orice parte ar venii.Pentru a devenii puternic trebuie ca mai intai sa fii fost ,,slab''!