joi, 3 iulie 2008

de weekend prelungit :)


Scriam mai demult ca weekendul incepe de miercuri,sar peste joi, vineri si sambata dansez, iar duminica dorm. Ce fac cu luni si marti? Totul pica in momentul potrivit, la locul potrivit. La mare :)
Vineri a fost ultima trezire dragalasa, intr-un pat comod, tarziu, soarele ascuns de jaluzea, in bratele... mele :) miros de noi... never mind :))

Am lasat orice pretentii la o parte, cu oaresce indoieli legate de Vama, am strans cativa prieteni, am cerut un sac de dormit imprumut, mi-am cautat costumul de baie, chiar si sutienul (just in case).
Cu plecatul ne-a luat ceva mai mult, pana ne-am gasit prin intersectii, mai o tigara inainte de drum, oprire in benzinarie dupa sandwich, nu sunt sandwicuri...de fapt era o benzinarie goala, dat fiind ca era ultima de la iesirea pe autostrada si toti cetatenii de weekend se aprovizionau...ca noi...tot de acolo :)
Pe drum, AC/DC , Rammnstein, Moby, am intrat in Constanta in doar 2 ore, dupa ce o pseudofurtuna ne spalase bine masina. Am oprit la un hypermarket spre iesirea din oras, sa ne racorim cu cateva salitos, doar nu era sa intram in Vama asa aerisiti.
Imi plac la nebunie sosirile vamaioate nocturne. Intri cu masina pe magheru, de data asta chiar trafic, criza a locurilor de parcare, pietoni turmentati everywhere... Ok, hai inspre bulgari sa montam cortul.
Farurile pornite pe faza scurta, timp record la montat de cort (care iese cu succes, nu ca-n alti ani) totusi cineva de pe plaja ne roaga destul de nepoliticos sa-i acordam putin "private" si sa oprim farurile. "lasa bah, c-o pui mai tarziu" Sorry, nu m-am putut abtine :)
Cort montat, masina parcata, gasca usor turmentata, hai in inspectie. Dupa un tur de zona, o oprire la Ovidiu pe plaja unde era cel mai aglomerat, primul dans, primul pas in mare, am luat-o agale spre cort, nu inainte de-a mai face o oprire in Expirat. Depeche Mode!!!Depeche Mode!!!
Vineri s-a incheiat cu o bauta pe plaja, eu in sacul de dormit (ca pe vremuri) si la un moment dat celebra replica din South Park "screw you guys, i'm going...to SLEEP" , am tras de snurul sacului, m-am facut omida si-am adormit :)
Sambata n-am prins rasaritul, pe la 7 am scos nasul din sac, mi-era cald, am aruncat rapid toate hainele de pe mine, cu gand de plaja. Au iesit si celelalte nasuri de prin cort/masina, care pe unde dormisera ne-am schimbat rapid in chiloti de plaja si ne-am tolanit la soare...
Gasca s-a marit la pranz, a venit si varumio cu casa-n spate (yuhu, aveam si eu unde sa dorm la noapte), am montat cortul, i-am facut turul de onoare, si iar baie de soare.
Sambata seara s-a pus pe ploaie...a inceput usor sa cada...cate-un pic...apoi a stat... Pe la orele noastre de inspectie prin sat deja ploaia se intetise asa ca membrii de onoare ai gastii pasagere s-au retras fiecare in casele lor bine tapetate cu nisip. M-a corupt mititica (da exista o persoana mai scunda si mai slaba decat mine, si o ador) sa iesim noi la dans. Singurul loc acoperit era Expirat asa ca am alergat prin ploaie pana acolo, in multimea transpirata de dans. Nu ne vedeam, nu ne auzeam,eram prea mici sa incomodam asa ca ne batzaiam pe loc zambind tamp :) Pana am gasit o masa!!!DA!!!Numai a noastra!Ne-am catzarat pe ea, si pana dimineata cand mormanul de sticle de Salitos ameninta sa ne ajunga la genunci n-am renuntat. Nu-mi aduc aminte sa fi obosit, sa fi transpirat, sa fi cazut de pe masa :) Imi aduc aminte partial un drum spre cort, dat cu nasul de sacul de dormit (am vrut sa spun replica South Park) si adormit instant!
7:12 (duminica) trezirea - soare
Duminica la pranz incet incet au inceput sa dispara cipercutele multicolore de pe plaja. Chiar si cea a amicilor mei. Lumea se pregatea de luni, "corporatistii" dupa cum spunea sotul Mioarei isi iau laptopurile in brate si fug spre multinationale :) Noi am ramas. Noi, insemnand eu si varumio, in cortul nostru cu saltea mare si greu de umflat ... fara pompa (3 ...trei...ore).
Duminica, luni, marti, 3 zile de liniste. Vama s-a golit, a ramas doar un satuc pe malul marii, unele terase chiar s-au inchis, si oamenii erau rasfirati si putini pe toata plaja.
M-am bucurat de soare, de mirosul sarat, de apa calda desi murdara, am dormit mai mult, m-am prajit peste limite :) si am meditat:)
M-am plimbat pe plaja pana mi-au amortit picioarele, am savurat fiecare val spart in bolovanii din mal, i-am spus Vamei ca inca o iubesc, desi avem o relatie cam monotona dupa 7 ani :)
Invazia de carabusi m-a speriat luni seara si aproape ca am sigilat cortul pentru a ma asigura ca NU au cai de acces. Au disparut insa repede dupa ce s-a inserat de tot. Luna era de un galben inchis, rosiatic chiar, se vedea greu din cerul negru si fara stele.
Marti dimineata as fi vrut sa vad rasaritul, mi-era dor de senzatia de viata pe care o da soarele cand iese din mare, insa eram atat de coplesita de somn incat n-am reusit nici sa ma uit prin gemuletzul cortului :))
Am plecat "pe potop" lasand toti norii negrii deasupra plajei, si am zabovit apoi prin Constanta pe faleza inca vreo doua ore. N-a plouat, cerul ne-a pacalit, poate vroia sa alunge ultimii vamaioti pentru a respira usurat inainte de ... alt weekend nebun :)
Am ajuns in Bucurestiul incins, desi era seara, aer de nerespirat, oameni urati si nebronzati (sac-sac) si eu obosita, cu sacul in brate asteptam metroul incercand sa nu aud nimic in jur, sa-mi ascult marea... sa uit de ultimul pat comod, sa uit de miros de noi, sa stiu doar de soare...si ce-o vrea el sa-mi dea :)

2 comentarii:

LiaLia spunea...

Are marea, mai ales aia din Vama, o putere magica cu care ne spala si ne curata, ne ajuta sa inchidem cercuri si sa ne luam inima in dinti sa alegem ceva: in or out, back or forward... :)

Sabbra spunea...

pe bune :) chiar are :) si nu e prima oara :))