vineri, 17 aprilie 2015

Bărbați

E greu după aproape 7 ani de blog și o minte neliniștită să mai găsești un subiect despre care nu ai scris încă sau pe care nu l-ai dezbatut.
Dar, despre bărbați doamnelor și domnilor...n-am scris pana acum. Saaau, nu așa, să le dedic un întreg articol, fără să țintesc înspre bărbat anume.
Nu sunt o feministă. Din contră, nu-mi prea plac jocurile muierești. Nu suport femeile care-și leagă măgarul de gard, mă enerveza neajutoratele care depind de o relație sau care lasă o relație să le definească personalitatea.
Așa că, de cele mai multe ori îmi place judecata masculină. E simplă, are o logică mai puțin alambicată și o găsesc corectă.
Vorbesc aici despre bărbații care știu ce înseamnă onoarea, nu despre cocoșii care umblă cu listuță în portofel și scopul lor în viață e să mai bifeze ceva.
La bifat...putem face maratoane dragilor, atât noi cât și voi, mai ales în vremurile astea când trebuie să vă fim egale.
Nu sunt de acord cu egalitatea asta chiar din toate unghiurile. Și o spun eu, un cal rebel căruia nimeni n-a reușit vreodată să-i pună șaua.
Totuși, aflați că nu contează egalitatea asta, chiar dacă noi cotcodăcim sus și tare că ne trebuie.
Nu vă vom studia atât de mult când intrați în viețile noastre, însă puteți să fiți siguri că vă vom analiza molecular atunci când ieșiți.
Și...sper că știți că noi vă umplem de glorie sau de rahat. Ne rămâne responsabilitatea faimei voastre post-relație. Și nu vorbesc aici despre talentul vostru într-ale amorului, acela poate fi laudat sau anihilat dintr-un schimb simplu de priviri între noi, femeile. Vorbesc despre titlul pe care vi-l alocăm.
Vă numim bărbați. Dacă sunteți. Sau vă numim vibratoare umane. Sau vă numim băieței.
Vă numim bărbați atunci când ne-ați convins că egalitatea între sexe e un bullshit și ne-ați făcut să ne simțim protejate.
Vă numim bărbați atunci când ieșind dintr-o relație cu voi nu suntem un morman de complexe și n-avem nevoie de pansamente masculine care să ne facă să ne simțim frumoase.
Vă numim bărbați atunci când ne demonstrați că sunteți mai curajoși decât noi și că ne înțelegeți durerea sau furia sau confuzia dar asta nu vă sperie. Din contră, vă face să vă simțiți bine că ne puteți fi alături și chiar ne puteți vindeca. Fără să fie vina sau responsabilitatea voastră. O faceți pentru că sunteți bărbați.
Vă vom ține minte de câte ori ne oferiți scaunul, ne aduceți o floare, ne deschideți o ușă sau ne oferiți jacheta voastră. Și nu când o faceți ca să ne impresionați cu asta, ci când o faceți pentru că AȘA sunteți voi: bărbați.
Nu doar că vă vom ține minte, dar vom și spune prietenelor noastre despre voi și le vom ajuta să-și ridice standardele. Nu vă vom ține minte jocurile și flirturile gratuite.
Nu vom fi impresionate de listele voastre lungi de cuceriri. Nu vrem să vă convingem să vă asumați riscuri și nici să negociem o relație cu voi ca la piață, sperând că n-o sa existe nimic negativ. Nu vrem să vă fie frica de noi, nu dorim să vă sufocam sau să fim trofee de pus pe etajeră.
Suportam o sinceritate dureroasă mai bine decât o minciună frumoasă.

Acum depinde doar ce vreți voi. Sau, de la cine. Pentru că...așa cum există bărbați și băieți și vibratoare, există femei, fetițe sau cățelușe.
Poate vă plac fetițele. Sau poate cățelușele.
Voi știți.

9 comentarii:

StradaSforii spunea...

Daca te asculta omul pe tine Chris, ar zice ca nu e nici cea mai mica urma de 'razboi' intre sexe. Poate stii tu cum sa faci 'pace'... Ca tip nu am nimic impotriva feminismului il vad chiar necesar daca este ca barbat sa am o viatza mai diferita de a 'tatilor nostri' si daca este sa ai o fata copil. Decat ca, uneori feminismul pare un alt mijloc de a fi (si mai) divizati si 'condusi'. Tensiunile intre sexe sunt necesare, nu stiu insa daca si sinceritatea! Fara ea nu se poate prea mult iar cu ea nu este nimic chiar usor!

Poate sinceritatea adevarata este cea care vine natural cand faci lucruri impreuna!.. dar cu multe printzese sau ce vor ele sa fie in ziua respectiva - este greu sa negociezi chiar banalitati de zi cu zi, in mod sincer, deci cum sa ajungi la lucruri mai importante? - gen 'hai sa ne facem o altfel de viatza mai sincera mai adevarata'. Proababil asa este si cu multi tipi tari.

M-a distrat chestia cu deschisul usi; in Londra de deschizi usa unei tipe risti sa ti se spuna 'sexist pig' si ca o tratezi ca si cum ar fi handicapata!... Deci chiar si impulsurile naturale si sincere ce exista intr-un tip trebuie sa vezi unde ti le lasi 'libere'!

In idea ca te iei in serios ca femeie, ar trebui sa ai un raspuns: daca ceri unui barbat sa fie sincer, zi-i si cum!

Sabbra spunea...

Buna Radu,
in primul rand, multumesc pentru fluturi :)

apoi: razboiul intre sexe va exista asa cum vor exista contradictii intre oameni, adica mereu. De ce? Pentru ca suntem diferiti. oricate puncte comune vom avea, vom avea si altele care nu sunt comune.
mereu cineva va incerca sa convinga ca are dreptate, sau ca e vina altcuiva.
nu doream sa creditez femeile asa cum nu doream sa discreditez barbatii.
voiam sa subliniez ca noi (in primul rand) ne alegem categoria din care vrem sa facem parte.
ce-mi spui despre femeile londoneze ma intristeaza...dar...alta tara, alta cultura, alte pretentii :)

cat despre sinceritate...sinceritatea e doar una, oricum am lua-o.
nu poti sa fii putin sincer sau putin nesincer.
fie minti, fie spui adevarul :)
cer unui barbat, cer tuturor barbatilor sa fie sinceri.
nu trebuie sa le spun CUM pentru ca nu vreau sa-i invat eu sa fie sinceri, vreau doar sa ii pot respecta pentru asta :)

te-am lamurit cat de cat?

StradaSforii spunea...

Chris, ma bucura ca fluturii iti plac! :)

pe hartie da..., sinceritatea e una! sunt lamurit de mult ca ne lipseste hartia cand ni se cere sa fim sinceri... Banuiesc insa ca te referi doar la tine cand ceri sinceritate barbatilor din jur, altfel poate iesi o revolutie pentru prea multe colege :).

In cazul meu, mai simplu, ma uit la pantofii ei si stiu daca ce spune e cat de cat sincer sau nu ... asta am aflat, se pare ca si tu.. pantofii unei femei nu mint niciodata!! Deci, daca cu tine iese numai in trainers si prea rar pe tocuri, e clar ca nu (mai) esti prea 'interesant' in pat si are alte 'prioritati'. Daca insa vine in ghete de munte, poate poate ai sansa sa urci cu ea pe undeva si sa vrea sa te impresioneze la orice nivel indiferent vorbe ! :)

Sabbra spunea...

:) Foooarte interesanta teoria ta Radu :)
Pai despre mine ce spune teoria ta? Eu port tocuri de cate ori ies cu un barbat, fie flirt, fie orice altceva, vreau sa fiu elegant-ish.
Iar la party-uri sunt rebel yell in bocanci de armata...
deci? ce spun pantofii mei?

StradaSforii spunea...



Pai ultima oara cand te-am vazut la un (wedding) party erai DESCULTZA si in aer! :) Aveai o rochie dragutza, dar ciorapi care nu prea se potriveau cu aerul tau that look I am having so much fun by myself that I don't need anybody! Altfel spus you were dancing with yourself!

Dar chiar conteaza ce spune teoria - cum in ce te priveste, practica nu am decat virtuala! Dar ca sa-ti raspund (de la distantza): cred ca incerci sa apuci viatza din mai multe unghiuri, poate toate ti se preteaza - sau poate nu esti multumita cu nici unul complet!... si atunci you cry more more more! Sigur experientza 'repetata' este cheia tuturor lucrurilor.. desi la 30 si un pic ai tai in acest oras credeam inca ca 'sinceritatea fatza de mine' sunt singurii pantofi ce-mi place sa-i port... ce sa fac m-am fentant singur! :) Probabil tu te-ai prins la timp !

Ti-am raspuns la intrebare cu pantofii tai?

Sabbra spunea...

Vezi Radu, anumite lucruri nu le spune blogul despre mine :) cum ar fi ca I am NOT dancing by myself :)

dar in rest...cam da, mi-ai raspuns la intrebare :)

StradaSforii spunea...



Chris, OK atunci, este bine de stiut, din doua motive:

Ma gandeam ca poate bem un vin impreuna la sfirsitul lui mai - macar sa ne spunem salut pe viu pe undeva dragut prin Bucuresti. Deci evident o sa fi ocupata!

Iar de F*** Off-ul de pe fb evident imi pare rau, that it doesn't get any better, cu el/ei!

:) fun maxim in continuare


Sabbra spunea...

Radu :) Daca iti doresti sa ne vedem la final de mai, so be it :)
Cat despre Facebook...este overated si superficial :)
"fuck-off honey" e felul meu de a intampina musafirii nepoftiti :)

StradaSforii spunea...


Chris, chiar ma bucura ca o sa ne vedem! Sper sa ai o saptamana frumoasa ... Vorbim