joi, 15 iulie 2010

Chiar nu inseamna nimic?

Ma macina un gand pe care doresc sa-l dezbat aici cu voi;
Astazi dimineata in fata cladirii de birouri unde-mi fac veacul trona un frumos Suzuki Boulevard iar eu fan moto m-am oprit sa-l admir...
In holul biroului m-am intalnit cu un coleg si cu doamna de la paza carora dupa ce le-am dat binete i-am intrebat al cui e motorul din fata.
"E al unui baiat...dar e cu o fata sa stiti" mi-a spus doamna de la paza razand.
"Doar vroiam sa stiu daca e al cuiva din cladire " i-am spus eu amuzata de remarca ei iar apoi ca sa-i intorc replica i-am aratat inelarul "N-am iesit la vanatoare sa stiti, sunt casatorita"
Apoi aproape la unison atat colegul cat si doamna au raspuns:
"Eeee! Asta nu inseamna nimic"
"Doar daca sunteti casatorita de putin timp ar putea conta..." a continuat doamna.
O secunda am ramas blocata dar apoi mi-am continuat drumul si am trecut cu vederea schimbul de replici.
Nu stiu cum de mi-au venit in minte, total intamplator mai multe astfel de remarci venite din partea mai multor oameni.
Imi aminteam cum o colega ii povestea altei colege despre o intalnire cu un client care era "atat de draguuut...dar din pacate avea verigheta"
Celalta colega a raspuns aproape fara sa respire "Eeee, asta nu inseamna nimic!"
Cand niste amici de-ai mei discutau despre o "bunaciune de tipa care avea shaiba pe deget'' replica "asta nu inseamna nimic" a venit instantaneu si in situatia respectiva...
O alta colega a fost acostata de un individ destul de libidinos iar ea ostentativa i-a aratat mana stanga si i-a spus ca e maritata. In replica tipul si-a fluturat la randul lui inelarul si i-a dat replica:
"Si eu sunt insurat! Asta nu inseamna nimic!"
Exemple mai sunt o gramada... totusi eu raman perplexa la fraza "asta nu inseamna nimic"
Cum adica?
Era un episod al serialului Scrubs in care un doctoras se plangea amicului sau ca nu mai gaseste femei frumoase. Amicul ii spune ca exista femei frumoase doar ca ele sunt invizibile. Doctorasul ramane stupefiat iar amicul exclama deodata "hei, toate fetele cu verigheta!?va rog sa o scoateti putin de pe deget!" Si ca din senin incaperea se umple cu femei. Dupa ce acestea isi pun verigheta pe deget devin din nou invizibile. "Vezi, ai activat senzorii pentru detectarea si ocolirea femeilor maritate" ii mai spune amicul.
Buna gluma americana :)
Am auzit deja toate glumele si toate miturile posibile despre casnicie, rutina, monotonie si asa mai departe. Totusi pentru mine verigheta inseamna totul.
Atata timp cat exista pe deget simbolizeaza ceva. Cei ce aleg sa o scoata de pe deget trebuie sa aiba o motivatie...
Nu sunt absurda, inteleg ca nu toate cuplurile aleg sa poarte verighete, am prieteni care au tatuaje asemanatoare, am prieteni care nu suporta inelele, dar in fiecare cuplu exista o legatura vizibila sau invizibila care-i uneste.
Ar fi ipocrit din partea mea sa sustin ca acestea au fost convingerile mele mereu. Ideea de casatorie nu mi-a suras intotdeauna, ba din contra, am detestat-o. Nu mi-au placut verighetele si de fiecare data cand vedeam un deget inelat aveam o reactie oarecum ciudata. Totusi...pe mine verighetele m-au tinut intotdeauna la distanta. Tocmai pentru ca inseamna ceva!
Ma gandeam cat de ciudata devine amprenta timpului peste oameni ; acum cateva zeci de ani cuplurile se casatoreau la comanda familiilor, nu din dragoste si totusi cu timpul invatau sa se iubeasca, sa se respecte si credeau cu desavarsire in casnicie. Astazi cuplurile se casatoresc pentru ca sunt indragostiti , pentru ca se respecta si pentru ca nu-si mai vad viata altfel decat impreuna. Dar cumva cu timpul ajung sa nu mai creada in casnicie sa-si piarda iubirea, respectul...sa nu insemne nimic...


Voi ce credeti despre verighete ?

5 comentarii:

scorpio spunea...

ce cred despre verighete? am crezut odata ca reprezinta un simbol al unirii intre doi,am crezut ca arata un semn de ,,ocupat''...
insa cand a fost data jos de ex si nu a mai fost purtata..nu a mai reprezentat nimic si a insemnant doar un..,,asta nu inseamna nimic..''
pentru multi,nu stiu daca mai e relevanta verigheta,casnicia in general,pentru ca se poarta din ce in ce mai des..,,ei si? ce daca e casatorit(a)?nu inseamna nimic!''

Sonia spunea...

Foarte tare gluma din Scrubs.:))))

Cred ca lucrurile sunt de fapt foarte simple: sunt oameni pentru care conteaza si oameni pentru care nu conteaza. Asftel lucrurile se impart in doua si cei dintr-o parte se uita cu uimire la ceilati, fara sa-i inteleaga.
Pot sa iti spun ca eu sunt in jumatatea ta, pentru mine conteaza iar restul nu ma intereseaza.
Ce vrei tu sa punctezi este faptul ca jumatatea celor pentru care nu conteaza devine tot mai mare si te simti coplesit uneori, asa cum ti s-a intamplat tie. Cred ca lucrul acesta se intampla pentru ca societatea in care traim devine pe zi ce trece tot mai superficiala.

Eu zic sa ne bucuram de ce avem si cam atat ! :))

LiaLia spunea...

Pentru mine verigheta în sine nu înseamnă mare lucru, dar recunosc că dau înapoi şi refuz să mă gândesc cu "subînţeles" la vreun domn pe care îl văd cu verighetă. Faptul că pentru el nu ar însemna nimic mă îndepărtează şi mai tare. Dar există oameni care nu au nevoie de verighetă, pentru care legătura reală şi spirituală cu partenerul este sfântă, chit că nu există verigheta sau hârtia de la primărie. Eu mă consider din gaşca asta :)

AlexSm1th spunea...

Cred ca's doua lucruri diferite ... O data e vorba de simbol in care poti sa crezi sau nu. Indiferent de care parte te asezi nu se cheama ca esti mai bun sau mai rau. E mai putin relevant si poate ca nici nu e de judecat.
Adoua parte se refera la valorile si principiile cu care functionezi. Poti sa fi preocupat doar sa nu faci pipi pe tine sau sa ai pretentii mai mari. Raportandu-te la tine, evident ca acum poti sa dai calificative. Asa se si face ca cei ce s'asamana s'aduna :)
Mama, ce serios si aspru am fost!!!

carbon14 spunea...

Pentru unii inseamna ceva, pentru altii absolut nimic. Oricum, tind sa cred ca oamenii casatoriti inseala mai putin.