duminică, 11 ianuarie 2009

Tuberculosilor, natiunea ne vrea binele!

Am ajuns asta-seara in "la Mama" ne-am asezat, am comandat, si...asteptand papica, am aprins si noi o tigare.
De nicaieri, din piatra seaca, rasare un chelner la masa noastra: "Stiti, nu se fumeaza"
Noi (constinenti ca suntem totusi la sectiunea fumatori): "!?!?!? de cand?"
''Pai stiti...cu reglementarile...am fost nevoiti..." s-a balbait tanarul cu cateva explicatii...
I-am inmanat tacticos tigarile, aprinse si ne-am pus pe carcotic.
Jos in cafenea, se fuma, "pe riscul lor" dupa cum ni s-a explicat. Amenzile variaza intre 200 si 2000 de lei noi.
Am mormait cateva injuraturi, asa ca pentru noi, am halit repede si sec, si-am plecat, ca din pusca, aprinzandu-ne tigarile de dupa masa "copioasa" abia in fata restaurantului.
Da nenica!Bine ati venit in Romanica! Avem di tati! Si caini vagabonzi, si pusti aurolaci, si prea multi cersetori, si curve prea-scolite!Da' nu fumam in spatii publice!
N-avem locuri de parcare, n-avem curatenie in orase, n-avem reglementari privind drepturile simple ale cetateanului, n-avem suficiente medicamente in farmacii, n-avem spitale curate si demne, n-avem autostrazi de Europa, n-avem militieni cinstiti, ca sa nu mai vorbesc de gloata nesatula de sex oral care ne conduc cu pantalonii in vine! Ne conformam totusi normelor europene!
Care era problema cu spatiile pentru fumatori si pentru nefumatori?
Ati ridicat pretul tigarilor conform normelor de afara, ne-ati umplut pachetele de tutun cu poze photoshopate oribile care au menirea sa ne avertizeze, chipurile, nu dati tigari la chioscuri minorilor, si asa mai departe.
Constipatii aia de gandesc cu dosul, oare nu-si fumeaza tigara de dupa? Sau in abstinenta lor maxima, au mai decis ceva in favoarea noastra...a celor ce de buna voie si nesiliti de nimeni, dedicam plamanii nostri plin de nicotina necuratului!
N-o sa renunt la fumat pentru ca ati majorat pretul tigarilor!Nici pentru ca ati pus poze jenante!Nu ma mai atrag spatiile in care fumatul este interzis!
Am sa fumez la mine acasa! Cum, cred ca or sa fac multi altii de altfel.
Care-i scopul unei cafenele, pentru astia viciosii, daca nu poti aprinde o tigara?
Zic asa: unii vor renunta la tutun, altii vor renunta la locale. In ambele cazuri, bani mai putini pentru voi, cei ce va odihniti hemoroizii in functii de conducere pe la Stat.
Am o sugestie pentru astia cu reglementarile si legile de genul acesta: interziceti sexul in spatii publice! Am auzit ca se practica!
Pentru o mai mare reusita, eventual interziceti vanzarea de prezervative catre tinerii care au sub 30 de ani (cei trecuti de prima tinerete fac reumatism in cadrul acestor expuneri). Apoi interziceti avorturile!
Legalizati prostitutia, vorba celor de pa Parazitii...

Up your asses!

23 de comentarii:

Anonim spunea...

"Care-i scopul unei cafenele, pentru astia viciosii, daca nu poti aprinde o tigara?"

scopul unei cafenele sau oricarui alt loc unde se strange lumea este sa socializezi! nu poti sa faci asta decat daca ai ceva in gura?!

Anonim spunea...

Un alt post in care s-a dat cu bata in balta...
in primul rand, scopul unei cafenele este de a primi clienti de orice fel ar fi. daca unii fumeaza, cei nefumatori nu sunt obligati sa stea sa inghita fumul lor. nota 10 ca s-a ajuns si in Romania cu aceste norme. Vrei sa fumezi, iesi afara si fumeaza, cand ai terminat tigara intri inapoi si iti termini cafeaua sau berea ca nu ti-o fura nimeni de pe masa. Aaa, nu iti convine? prea mult deranj? pai nici nefumatorilor nu le convine sa inghita fumul sau sa iasa afara sa ia o gura de aer curat pt ca nu se mai poate respira nici macar in spatiile in care se mananca!
Daca tu ai ales pt tine (sa fumezi), nu poti alege si pt altii (obligandu-i sa suporte fumul tau de tigara).

Andrey spunea...

Nu e vorba daca iti vrea binele sau nu, ci, cum spune si Anonimul de mai sus, e vorba de a nu-i obliga pe nefumatori sa-ti inhaleze fumul. De-aia de acum o sa fie localuri mixte, in cazul celor mari, iar cele mici, au de optat intre local de fumatori sau de nefumatori.

Sabbra spunea...

Dragilor, nefumatori, eu am scris acest post din perspectiva MEA!In aceeasi masura in care VOI nu fumati, si sunteti deranjati de cei ce o fac, EU fumez, si ma deranjeaza sa NU o fac.
Este un viciu urat, pentru ca asa a demonstrat medicina, insa suntem impartiti aproape egal: fumatori si nefumatori :)
pana acum existau locuri special amenajate pentru nefumatori, cam peste tot...asa ca nu vad care-ar fi fost problema?
in alta ordine de idei am si subliniat ""PENTRU ASTIA VICIOSII" cand am pus intrebarea cu cafenelele :)
Anyways, eu mi-am exprimat opinia proprie!
Pana n-o sa ma las eu de buna voie, n-or sa ma sileasca legile :)
Andrey, locurile mixte sunt pe cale de disparitie...legile doresc sa interzica fumatul peste tot :) ca nu eram dementa sa ma iau de locuri mixte :)

Andrey spunea...

Ahem, eu vorbesc din perspectiva de fumator acum. E drept, un "light" smoker, but none the less.
Din cate stiu eu, localurile sub 140mp nu pot fi mixe, de aia dispar :). Zilele astea am vazut afisat la intrarea intr-o pizzerie "Local pentru fumatori". Ei au ales, si asta o sa facem si noi, ori ne limitam la localurile pentru fumatori, ori renunti la tigara :)

Anonim spunea...

mi-ai dat o veste excelenta..in sfarsit..pot sa ma simt si eu ca omul..

chiar ma gandeam sa incep o initiativa ceva de localuri " No Smoking..."

o sa pun astazi pe blog un audio care sa va ajute sa va lasati de fumat...

Sabbra spunea...

Bogdane, ma pun si fac o campanie ANTI anti-fumat :))
O imit pe mihaela radulesc si pun mai multe poze cu mine NEphotoshopate, in care promit marea si sarea celor ce nu renunta :))
sper ca cei nefumatori si irascibili, intelg DE GLUMA!

Anonim spunea...

Gresesti putin cu statistica. In Romania, conform ultimelor date din 2007 din populatia adulta doar 30% fumeaza activ. Asta inseamna ca sunteti in minoritate si trebuie sa faceti ciocul mic.

studiul il gasesti aici ca sa vezi ca nu vorbesc din presupuneri : http://www.who.int/tobacco/mpower/mpower_report_prevalence_data_2008.pdf

Sabbra spunea...

nu stiu de ce, dar nu am incredere in astfel de studii.
oi fi eu capoasa :)
pariu ca populatia intre 18-20 de ani n-a fost luata in calcul?
nu ca as incuraja fumatul la o asemenea varsta!
ideea e ca mi-ar fi placut sa se ia in considerare spatiile mixte...atat ceream...

Anonim spunea...

du-te la Vama Veche. e tot in zona si e mai bun decat La Mama. Vama e rezervat pentru fumatori.

Anonim spunea...

Subscriu: ciocul mic.

Sabbra spunea...

octav :))

Anonim spunea...

scrie mai bine despre dragoste, manii, sex, chestii intime, metamorfozele tale, etc! postul asta e slab de tot, ca si celelalte de genul lui

Anonim spunea...

asta (din titlu) e concluzia pe care ai dedus-o tu? tarii i se rupe de tine daca fumezi sau nu. ba chiar se bucura ca isi scoate banii din accizele de pe tutun. dar tot statul are obligatia de a proteja si categoriile deja ajunse defavorizate, adica nefumatorii. pentru ei s-au luat masuri!

Anonim spunea...

Da blondo, chiar asa, scrie-ne desprë: "dragoste, manii, sex, chestii intime, metamorfozele tale, etc!" pentru ca femei nefutute (scuzati prepozitia "ne") vor sa te citeasca. Scrie... -le despre cele mai intime trairi ale tale. Nu le ai scrie despre ideile si parerile tale subiective, despre opiniile tale personale. Esti doar o blonda, nu ai dreprul la opinie! Asa ca mars in coltisorul tau roz si zi-ne cat de bine ai facut-o aseara, cu cine si mai ales de ce.

Ps. rheya (fara majuscula, il folosesc aici ca substantiv comun pentru toate femeile... ne)GET A FUCKIN'LIFE BIACI!

Sabbra spunea...

@ rheya - cand scriu,n-o fac pentru celebritate si analiza publicului, o fac pentru ca e blogul meu pe care-mi pot spune o parere, oricare ar fi ea.
daca metamorfozele exitentiale au facut mai multe victime e poate pentru ca oamenii gusta mai mult drama :) dar atunci n-aveau pareri...nici pro nici contra :)
@ amna - tocmai, injuram statul!si-am dreptul! atata timp cat platesc taxe si impozite, am dreptul sa-mi manifest frustrarile.
@fantu roz - din coltisorul meu roz, te anunt ca am facut-o super bine, cu cine, nu-i treaba ta, de ce?pentru ca stie ce face :))
in rest...imi plac controversele articolelor mele :)

Anonim spunea...

ai dreptul sa injuri statul atata timp cat iti platesti taxele si impozitele? eu cred ca ai vizionat prea multe filme americane :)) wake up !

Anonim spunea...

Ţi-au sărit şacalii în cap? Nefumătorii devin tot mai "constipaţi", eu am remarcat asta de la apariţia primului bar cu salon special, dedicat lor.
Dar, vor veni vremuri mai bune :)

Sabbra spunea...

yup Buddha :)
m-au atacat din toate partile :)

Anonim spunea...

(...) Daca soldatii-ar fuma (...)

:p

aka_exitus

Anonim spunea...

cristina, nu fi ipocrita :) daca nu era pt public (fie el si format mai mult din prieteni care tin la tine, vezi "roz" :)) ), il tineai ca jurnal si nu ca blog. spuneam doar ca ai cateva teme pe care stii sa scrii mai bine. mergi in directia aia!
@roz: te revolti ca un puta-mica.

Sabbra spunea...

rheya, blogul e pana la urma un fel de jurnal :)
si-n plus mi-e leene sa scriu de mana in caietele :)
evident ca pentru oameni scriu, si cert ca ma pricep la unele subiecte mai bine ca la altele...toti avem cate un talent.
dar cand dramele si metamorfozele ajung la final, cand ne linistim si stabilizam din punct de vedere emotional ce facem?tacem?
ar trebui sa nu mai scriu doar ptr ca sunt fericita din punct de vedere sentimental, ma simt femeie, si mi-e bine :)
of of of :)
hai sa ne pupam cu totii si sa ne impacam :)

Anonim spunea...

@Sabbra - :*
@... mrrr, ham, ham!