miercuri, 14 mai 2014

Pe lista de făcut

Cred că în fiecare an, când simt miros de vară, încep să nu-mi mai pot controla mintea care zboară și visează și plănuiește diverse de trăit.
Așa și acum. Am atâtea lucruri la care visez cu ochii dechiși și am impresia că dacă le vărs aici pe blog vor fi măcar puse "în așteptare".
Le luăm pe rând. Dacă mă uit cum toarnă cu găleata afară...mi se face dor de o zi de lenevealăăă. Trezit târziu, băut cafeaua în pat, cu ochii închiși și poate o muzică liniștită în surdină. O zi din aia leneșă cu uitat la serialele mele preferate și tolăneală în așternuturile călduțe.
Și...dacă printr-un miracol îmi dispare lenea...ar merge și o sesiune de gătit. Prostioare, care mai apoi se pot mânca stând în pat. Că asta se face atunci când plouă afară: papa bun, filme multe și alintat în așternuturi.

În altă ordine de idei, pentru când ne părăsește ploaia, trebuie musai să evadez la/pe munte. M-a prins atât de tare nebunia cu drumețiile încât aproape că mi-a șters marea din sistem (aproape). Așa că, atunci când visez cu ochii deschiși, sunt categoric "plecată" prin vreo pădure cu miros de ploaie de vară, tone de mușchi verzi și umezi, stânci ce mă provoacă și sălbăticie ce mă încântă.

Dar, să nu uităm de mare :) Marea mea, nu alta. Fie că stau ascunsă pe vreo plajă pustie și imi simt urechile inundate de valuri sau pescaruși, fie că sunt cocoțată pe vreo masă din Vama Veche și mă prinde răsăritul dansând ca turbata. Mi-e dor de o beție cu valuri, mi-e dor să miros sărat, mi-e dor de mor de rapanele din 2 Mai, de cafeaua băută cu briza în ceafă, de pielea mea căpătând nuanțe noi și de părul meu devenind mai blond.

Iar dacă nu-s la mare, sau la munte...și nici nu lenevesc în pat...aș vrea să fiu...într-o BERĂRIE tradițională. Cu oameni mulți și dragi alături, cu bere nefiltrată la metru și cu veselie...că nu se poate altfel. Nu-s deloc o băutoare de bere, dar măcar o dată pe vară este impetuos necesar să te cinstești cu o nefiltrată. Așa că pun dorința asta pe listă: nebunie la berărie :)

Cât despre cele două mari iubiri ale mele, călăritul cailor și-al motoarelor, n-are rost să menționez că sunt mai tot timpul pe listă. Vreau traseu cu calul, prin pădure și plimbări cu moto pe oriunde. Dar, nu pe ploaie.

Tot de pus pe listă, pentru viitorul cât mai apropiat ar fi o sesiune de gătit în aer liber. Mi-e dor de un gulaș la ceaun. Preparat în tihnă, fără grabă, așa cum se cade. Și degustat pe înserate alături de un vin bun de țară, până simți că nu te mai cuprind hainele și te apucă remușcările. Aș plusa și-aș spune că ar fi perfect să mi se întâmple asta chiar undeva la țară...cu zgomot de uliță pustie, miros de lemn ars și talangă de oaie în surdină. Iar...încep să visez... pffffff!

Și, ca să revin cu picioarele pe pământ, pe lângă dulcea visare, am planurile de pus în practică în viitorul foarte-foarte apropiat: scos bicicleta din hibernare, vreo 1000 de petreceri aniversare (aparent toți prietenii mei sunt în zodia gemenilor), dansat pe la vreo două nunți, o zi de relaxare la SPA (pentru că merit) și, bineînțeles, cât mai mult cuddle :P Că așa-i frumos.

Voi ce puneți pe lista de visare?

2 comentarii:

Sosorina spunea...

Draga Regina textelor, eu merg cu tine in Vama, la munte si la berarie :P astea au coincis, iar din ale mele - ma tot tenteaza un zbor cu parapanta, te bagi? :)

Sabbra spunea...

Sorina, vara asta nu ne mai ratam :) Cat despre parapanta, e in plan, am vorbit deja, suntem coditionati doar de vreme :D Te anunt eu cand se concretizeaza, deal?
:*