luni, 24 iunie 2013

A fi sau a nu fi....

matur?
Sunt aproape 10 ani de cand am aterizat in acest oras. Proaspat majora, absolventa de liceu, cu o mie de intrebari, niciun plan, niciun ban dar un curaj tampit de a exista. 
Inca pot sa-mi amintesc fiecare an, fiecare casa pe care am transformat-o in acasa, fiecare bucata de suflet pe care am dat-o oamenilor din acesti ani. 
A naibii sa fiu daca pot sa privesc in urma cu vreun regret. Mi-am spus atunci, la 18 ani, cand aveam o pereche de jeansi si trei tricouri rockeresti in geanta de musama, ca mai bine SA FACI si sa regreti decat sa nu faci si sa regreti. Si n-am avut limite. Am avut piedici, cazaturi si genunchi zdreliti sau suflet in sevraj insa a da inapoi sau involua nu a fost o optiune.
Insa acum, azi, in momentul acesta plin de ranjete copilaresti si cafea cu aroma de alune...vreau sa nu mai stiu de ultimii 10 ani. Sa nu mai stiu cine sunt, ce-am invatat, ce-am facut sau cu cine. Vreau sa am curajul fetei de 18 ani, nebunia ei si pasiunea ei de a construi viitorul traind prezentul.
Reinvat sa imi traiesc momentele cu bucurie galagioasa. Momentele MELE. Cu mine in prim-plan. 
Din acest motiv lectiile nu dor si nici nu ma chinui sa le memorez "pentru ca asa e matur". 

Ma intreb acum daca nu cumva subconstientul meu usor masochist a cautat sa ma aduca aici in aceasta etapa... Pentru ca oricat de oribil de dureroase sunt caderile care ne schilodesc sentimentele...ridicarile sunt orgasmice. 
Atat de frumoase incat iti suni prietenele sa te lauzi :P

5 comentarii:

Anonim spunea...

Motivul pricipal pentru care suntem de multe ori lipsiti de curaj sau de lipsa de incredere in sine sau avem o stima de sine scazuta e pentru ca exista un cuvant in dictionar care aduce teama in inima oricui.
ESECUL! Sau infrângerea, insuccesul, neizbânda, nereuşita într-o acţiune.

“O viata petrecuta facand greseli este si mai onorabila si mai folositoare decat o viata petrecuta nefacand nimic.” George Bernard Shaw

cineva care tecunoaste... spunea...

Oare acelas anonim prezicator binevoitor?(de data aceasta cu citate inteligente)

Anonim spunea...

nu e acelasi, celalalt probabil ca era mai inteligent si mai clarvazator

Sabbra spunea...

De principiul "mai bine sa faci si sa regret decat sa NU faci si sa regreti" m-am lasat ghidata mult timp si-am tot ..."facut". Si, desigur, am tot regretat.
Nu stiu care sunt anonimii clarvazatori sau inteligenti. Si anonimatul in sine e o alegere :)

In rest...toate bune si veninoase.

Anonim spunea...

singura difernta este ca unii sunt mai anonimi decat altii.
cat despre venin, e pus la inmultit, cine stie cand apare vreo ocazie...