vineri, 8 martie 2013

Mamei mele, azi

Intotdeauna am considerat 8 martie ca fiind "ziua mamei" si nu "ziua femeii". Chiar si aseara cand am primit primul buchetel de flori am raspuns automat "Dar eu nu sunt mamica!"
Dar cu siguranta sunt fiica mamei mele :) Femeia din viata mea.

Eu nu stiu daca ma incadrez in tipologia feminina clasica. De exemplu: nu am absolut deloc instinctul matern, nu am nicidecum impresia ca as avea vreodata nevoie de protectie, nu imi doresc "egalitate intre sexe" pentru ca asa e la moda, dar nici nu voi poza vreodata in femeia slaba ce are nevoie de umarul unui barbat. Nu cred in povesti roz cu printi, printese...iar florile si bomboanele n-au reusit niciodata sa ma faca sa iert.
Totusi, unul dintre motivele pentru care imi place al naibii de mult sa fiu femeie este relatia pe care o am cu mama mea. Relatia de prietenie "ca fetele" pe care stiu ca si-o doresc atat de multe femei si care eu o traiesc si savurez zilnic.

Spunea cineva ca atunci cand ai un copil trebuie sa traiesti zilnic cu responsabilitatea unei vieti in gand. De cealalta parte a baricadei sunt eu, copilul egoist care declara ca e un sentiment inuman de frumos sa stii ca iti poti pune viata oricand in palma mamei tale. Sa ai incredere ca "Stie ea mai bine". Sa stii ca in orice moment isi da seama CE gandesti doar din tonul vocii tale :)

Multumesc ca m-ai facut asa cum sunt mami :) La multi ani de 8 martie!

5 comentarii:

Sorina spunea...

draga Regina textelor, frumoase cuvinte pentru mama ta!
cred ca la un moment dat, atunci cand te vei maturiza si tu, o sa poti sa devii la randul tau acea mama buna pentru copilul tau egoist ;) sper ca va fi usor - pentru ca o vei avea drept exemplu pe mama ta.

Sabbra spunea...

:) multumesc Sorina pentru apreciere :)
Dar sa stii ca, statistic vorbind, 10% din femeile de pe mapamond nu au niciodata copiii :) si e mai bine asa :)

cea mai fericita mama... spunea...

Motivul pentru care imi place al naibii de mult sa fiu mama este faptul ca am doi copii minunati,pe care ii iubesc cu toata fiinta mea,si pentru care multumesc cerului in fiecare zi, si pe masura ce trece timpul apreciez tot mai mult relatia mea cu ele si ma consider cea mai norocoasa si fericita mama.Eu va multumesc ca existati.LA MULTI ANI!voua si tuturor femeilor.

iulia babici spunea...

Foarte fain Cristi, mi-ai pus un zambet pe buze. 8 martie e ziua mamei si pentru mine, iar anul viitor o voi serba si eu :). Mi-e dor de mama! Te pup

Sabbra spunea...

Iulia sunt fericita pentru tine :) Fii si tu mai generoasa cu bozele pe Facebook :) E o ocazie buna sa te vad si in varianta mai chubby :) ca tot ai avut o silueta de invidiat pana acum :)