miercuri, 23 mai 2012

EX de la "exemplul prost"

Draga Mihaela,

Am descoperit in ultima perioada felurite articole dedicate "fostelor" si m-am gandit la tine. Uite, citeste si tu aici.
Pentru ca am fost si eu in postura de "fosta" agasata de actuala si in postura de actuala agasata de "fosta", crede-ma, fac un efort sa-ti dedic acest articol. Dar, pentru ca mi-e drag de tine am sa-ti dau un sfat (mai lung, stii ca-mi plce sa vorbesc/scriu mult):
Mai intai te sfatuiesc sa crezi tot ceea ce scrie in "scrisoarea deschisa"  din linkul meu. E adevarat.
Dar, cel mai important sfat pe care pot sa ti-l dau este sa nu-ti permiti niciodata sa o iei in seama pe "ea" din trecut. A-i accepta existenta inseamna a-i da importanta. A-i da importanta inseamna a-i permite sa existe in viata ta. Si, crede-ma Mihaela, n-ai nevoie de "prietene" in plus :)
Da-ti voie, O SINGURA DATA, sa-i urezi tot binele din lume si mai apoi uita ca a existat. Nimic din ceea ce inseamna ea nu are cum sa te afecteze, asa cum nu te afecteaza personal ploaia din orasul vecin. Decat daca treci pe-acolo, fara umbrela :)
Nici macar faptul c-ati impartit acelasi barbat nu-i admite existenta. Asta daca nu te pasioneaza matematica celor trecute prin asternutul barbatului tau.
S-ar putea sa-ti fie greu daca "fosta" e genul "gandac de bucatarie". Genul "gandac de bucatarie" sunt acele femei care oricat ai dezinfecta in urma lor, revin, te miri cum. Si-au lasat ouale, s-au inmultit, si cumva reusesc sa te ingretoseze cand misuna cu cele 6 picioare prin bucataria vietii tale. Dar, crede-ma, daca deratizezi cu otrava potrivita vei avea succes. Fara mila Mihaela, da?
Iar, daca te incearca, Doamne Fereste, teama ca El-ul din viata ta ar putea da inapoi...uita-te in oglinda. Vei vedea o femeie frumoasa, puternica, incredibil de desteapta care NU ARE nevoie de un altfel de el. Daca El-ul a cazut in capcana "fostei" si s-a intors in bratele inlacrimatei...gandeste-te doar ca TU vei fi pe veci in amintirea lui si chiar a ei. Vei fi "episodul urat" din viata lor, pe cand ei nu sunt decat o alta experienta din tineretea ta :) Ma intelegi?
Imi permit sa fiu atat de taioasa, draga Mihaela, dintr-un singur motiv: chiar si atunci cand eu eram in postura de "fosta" credeam la fel. Si-am devenit invizibila si inexistenta cu aceeasi usurinta cu care ti-am povestit mai sus. N-am "revenit" sub diverse pretexte pentru era sub demnitatea mea.
Ceea ce iti urez si tie.

Poate ca ai sa mai intalnesti "foste" si e posibil sa devii chiar tu una :) Fii tu exa din  EXceptionala si nu exa din "exemplul prost" .

Vorbim.

Un comentariu:

Mihaela spunea...

Iti multumesc! Tu stii ce zic! Ma-nclin!