miercuri, 21 decembrie 2011

Iarasi Craciunul

Mai oameni buni, mi-am propus sa spun si eu cateva cuvinte, cu si despre Craciun, asa cum v-am obisnuit an de an. Macar sa va spun daca sunt in "spiritul" sau nu sunt in..."spiritul" .
Dar, (ca tot nu-i bine a incepe cu dar, inafara de sezonul cand "dar"-ul e faimos) mi-au trecut prin...minte, maini si taste atat de multi reni, mosi, oameni de zapada, brazi, cadouri, fericiri, bucurii, suflete si magie ... incat alte mele (proprii si personale) zau daca le pot mentiona intr-un ALTFEL de mod.
M-am straduit sa fiu originala si sa "zic din condei" de fiecare data altfel sa nu ma repet sa pun magiile cu renii si mosii cu brazii sau zapezile cu spiridusii...combinatii si amestecuri care mai de care mai ciudate... E bine! La finalul fiecarei zile zambesc totusi. Ceea ce pentru mine e... WOW!
Se apropie de noi, cu pasi repezi, inca un Craciun... N-am cum sa fiu generoasa in sentimente pentru ca (nici anul acesta) nu ajung acasa, la ai mei, acolo unde sarmalele miros a fericire si bradul (ecologic) ne strange pe toti in jurul lui. Ori, daca n-ajung la ai mei, parca nu e Craciun. Sa nu se simta jigniti nici Craciunul, nici ceilalti oameni dragi, dar asa functionez eu si mintea mea neascultatoare...
Ca vorbe venite din suflet va voi spune urmatoarele: desi nu sunt nerabdatoare, sunt multumita ; desi nu sunt extaziata, sunt impacata ; desi sunt obosita, sunt fericita ; desi muncesc mult , o fac cu drag ; desi stau acasa (in Bucu), stau totusi in familie , desi nu simt magie, simt iubire, desi nu ma simt mai batrana, ma simt mai inteleapta, desi nu mai sunt un copil, ma simt ca un copil si-am sa-l astept pe Mosul desi nu prea mai cred in el :)
Asadar, ca o concluzie, imi lipsesc luminitele si magia si efervescenta rudolfiana, insa ma simt mult mai bine conturata, ca om cu personalitate, puternic, care daca vrea sa...doarma, doarme :) Si care...zambeste mult mai mult desi nu se lauda c-o face :)

Va doresc un altfel de Craciun, ca sa vedezi si voi ca "altfel" e bine!

3 comentarii:

CINEVA ,,ALTFEL'' spunea...

O sa fie altfel pentru ca nu esti tu respectiv voi aici(pe an ce trece accept tot mai greu faptul ca sunteti doar cu sufletul aici)si acest ,, altfel'' nu pot sa spun ca imi convine...dar daca tu spui ca e bine asa sa fie!!!
SARBATORI CU DRAG LA TOTI!

Sonia spunea...

Frumos, doamna, tare frumos ! Si e bine, asa cum este. Iar ultima ultima propozitie a fost ironica, nu ? :)))) Nu scapi nicio ocazie sa zici cat de mult zambesti si cat de mult apreciaza cei din jur etc. :)) Dar si asta e tot de bine.
Shomcuteanca mea draga, sa vina Mosu' cu daruri frumoase si sa te bantuie spiritul Craciunului corespunzator ! Pup cu drag, S

Anonim spunea...

hi, hi! mie imi este tare drag sa vad oamenii zambind iar tie iti sta tare bine asa :)

Daca ar fi fost zapada, ai fi simtit mai bine Craciunul? ... iti doresc sa ajungi acasa cat mai curand, sa te incarci cu energia aceea speciala :)

pup you, ("virgula")
;)

d.c.