luni, 21 iunie 2010

Din nou...

...zeci de ganduri, demoni mai mari sau mai mici, dorinta de exorcizare in scris, dorinta de-a transpune ganduri in scris, dorinta de-a ma confesa astfel incat sa-mi gasesc raspunsurile prin propriile cuvinte.
Apare autoeducarea, autostapanirea de sinte, autosugestia, privitul in oglinda mai bine, mai aproape cautand sa gasesc altceva decat chipul pe care mi-l stiu prea bine.
"n-ai voie sa gandesti asa Cristina!"
"de fapt nu, tu nu simti asta, tu nu gandesti asta, tu n-ai nevoie decat de ceea ce-ti spune creierul tau cand este precis, taios, lucid"
Chiar cred ca omul este o masinarie educabila care poate sa faca abstractie de suflet si sa traiasca coordonat de minte.
Doar ca pana si mintea mea e obosita astazi. Si refuza sa ma ajute. Putrezeste letargica sub invelisul de par blond.
Vorbeam candva despre traitul pentru un punct mic, abia vizibil, din viitor. Asa sunt eu acum. Trec peste toate zilele pentru un punct necunoscut pe care-l vad cumva la oriozont. Habar n-am daca acest punct e de fapt o himera.
Acel "maine" devine pentru mine Mecca.
Sunt constienta ca intr-un anumit moment al existentei noastre devenim dependenti de intrebari existentiale. Ori ne subjuga setea de cunoastere, asa cum sunt eu momentan, citesc aproape tot ce-mi cade in mana, ma simt ca un burete care absoarbe informatia vitala pentru creier. In fiecare carte citita caut poate raspunsul la intrebarile mele...
Oricat v-ati chinui sa cititi printre randuri spusele mele de azi nu veti avea succes. Pentru ca nu exista nici o morala care trebuie identificata.
"cand voi vrea sa scriu, voi scrie"
"cand voi avea ceva de spus cuvintele se vor ivi natural"
Nu-mi vine sa cred cat de goala de orice gand ma simt. E ca si cum as fi abuzat de un izvor de inspiratie iar acum el a secat.
Ori am impresia destul de puternica ca mi-am folosit deja toate celelalte cuvinte.
Dar este paradoxal cata nevoie de confesiune in scris pot sa am...

2 comentarii:

Cristi spunea...

Bună ziua, vă trimit acest mesaj în speranţa unei colaborări de link exchange.
Dacă sunteţi de acord, trimiteţi un mesaj cu numele blogului si adresa :)

blogurile cu care doresc să fac acest schimb sunt :

titlu : Cure de slabire
adresa : http://curedeslabirenoi.blogspot.com/

titlu : Moda in top
adresa : http://modaintop.blogspot.com/

Numa bine :)

Anonim spunea...

buna...dimineata!am dat de blogul tau dand un search pt Calul din Marlboro :) imi place ceea ce scrii!"citindu-te" ma intreb daca asta nu e o cale de a`mi gasi si eu raspunsul la intrebarile mele...