marți, 13 aprilie 2010

Dor de...

...o ploaie torentiala de vara, pe campul noroios din apropierea casei bunicii. Picaturi mari ce se sparg furioase si copii bezmetici ce alearga desculti stropindu-se pana in dinti cu noroi. Hotote de ras si-un curcubeu ce incheie recitalul atat de glorios.

...un drum de-ntoarcere din ceea ce candva s-a numit Vama Veche. Oboseala placuta, soarele arzandu-mi mana dreapta care sta tolanita pe geam sa-si fluture degetele in vant. Piele usor arsa si inca sarata asteptand sa fie rasfatata cu unt de cacao.

...pagini de carte devorate intr-o cada cu apa fierbinte. Spuma cu aroma de zmeura, betisoare parfumate de meditatie, buddha bar molcom in fundal, un pahar de vin rosu rece-rece. Masaj la picioare dupa ce s-a incretit pielea, parul meu spalat usor, pupici in ceafa.

...o seara cu greieri ascunsi in copaci. Un "cer aproape" cu milioane de stele intepenite privind de la distanta omenirea. Vant racoros de vara, miros de iarba usor uscata. Chiar si bazait de tantari rautaciosi ce tanjesc dupa piele parfumata.

...omleta cu jumari si o lingura de smantana preparata intr-o dimineata de weekend. Salata de rosii mici dulci-acrisoare si-un ceai negru c-o lingura de lapte. Micul dejun lenes intre 11 si 13 cu soarele batand zgomotos in geam si patul imbietor la inca o ora de imbratisari si soapte.

...plimbare nocturna cu barca pe semi-lacul din Cismigiu. Priviri emotionate, rasete si balansari in ritmul vaslelor obosite.

...vata de zahar si dans pe role in parc.
...toti caii de la Danes!
...terasa din Grecia
...cules de floricele din padurea Baneasa

...gulasul din weekendurile cu familia. Cel mai bun gulas din lume, cei mai dragi oameni.



Voua de ce anume va e dor-dor?

6 comentarii:

Anonim spunea...

Dor de..mine, aia blanda si supusa :)

Anonim spunea...

mmm..mai facut sa-mi aduc aminte..si sa-mi fie dor de o baie in mare pe o ploaie torentiala, de un pranz delicios pe o terasa din marbella, de gustul smochinelor rosii ca sangele culese direct din copac, de balansul barcii cu motor care izbeste cu putere valurile care-mi stropesc fata si bratele...dor de viata traita din plin

Andreea

Sonia spunea...

mie mi-e dor de primavara asta care vine, si de vara care urmeaza mi-e dor !!! nu vreau sa intorc doruri, vreau sa primesc doruri noi ! :)

Anonim spunea...

...mi-e dor de copilul meu care intre timp a devenit femeie (dar care tot copilul meu e) si pe care in ultimii sapte ani il vad doar de sarbatori...si cateodata nu mai pot de dor!!!

Sabbra spunea...

@G nu cred ca ti-e dor de tine aia blanda si supusa :)
asa cum spun si eu cateodata ca mi-e dor de mine nebuna si rebela, dar de fapt sunt doar amintiri a ceea ce am fost candva :)

@Andreea dorul de viata traita din plin n-o sa inceteze niciodata draga mea.

@Sonia si eu vreau sa primesc doruri noi!

@ mami si mie mi-e dor de voi, cateodata chiar de nu mai pot :)dar atunci ma urc in masina si pornim spre casa , ceea ce va doresc si voua cu directia Bucuresti!

Anonim spunea...

Mi-e dor sa-mi fie dor...