luni, 15 martie 2010

Femeia ca o prelungire a portofelului...disponibil

Oricat s-ar scrie/discuta despre asta, poate chiar daca personajele in cauza ar fi marcate cu cercuri concentrice si "bull's eye" , barbatii inca n-au simtul mirosului dezvoltat pentru specimenul numit "microb de portofel/cont in banca"
Intalnim acest virus in cele mai diverse forme, tulpini incrucisate de personalitati, de la caprioara de discotecta pana la dama trecuta bine dar cu mari sperante de reusita.
De cand ma stiu am fost anti-femei dar am iubit feminitatea. Am admirat femeile puternice, femeile inteligente (nu destepte , caci oricine isi injecteaza mai mult de 3 carti in creier se cheama "citita si desteapta"), femeile care stiu sa lupte pentru o cariera, pentru o pozitie in societate, dar care nu uita ca sunt femei, nu uita sa fie frumoase, sa iubeasca, sa fie mame, sa fie sotii, iubite, etc.
Admir femeile ingrijite, care au o anumita prestanta, care tin la farmecul personal scos in evidenta de varsta.
Din ce in ce mai putine astfel de femei...
S-o luam de jos in sus, deslusind de "la radacina" tipologiile care ne fac barbatii misogni:
Caprioara de discoteca - o recunoastem dupa varsta frageda (17-21 de ani)) dar potentialul maxim. Intotdeauna va poza in "independenda si rebela" dar de fapt s-a saturat sa-si cheltuie banii de camin pe haine in IDM. Stie sa-si joace cartea bine, probabil are si vreo poveste trista din copilarie care sa-i protejeze personalitatea vulcanica : "am fost abuzata sexual cand mi-am pierdut virginitatea - dar uite-ma ce bine mi-am revenit!" ; "Ia-ma, plimba-ma prin cluburi si pe la toate terasele, cumpara-mi doua parfumuri adevarate si deschide-mi calea spre o lumea mai buna".
Vesnica petrecareata - fetita transformata in femeie, mereu prezenta in locurile aglomerate precum: concerte, petreceri, cluburi, cafenele efervescente. Microbul stilat (22-26 de ani) are ceva experienta in implantarea pe portofelul...disponibil. Pozeaza mereu intr-o tanara plina de viata, nesatula de trai luxos. Tentaculele otravitoare au de obicei efect pe barbatii plafonati, aflati la criza middle-age care cred ca pot lua o gura de oxigen. Mai bine v-ati droga cu heliu caci asa o sa va sune vocea cand vesnica petrecareata e luata din mediul ei propice. Doua tone de machiaj mai tarziu si aveti o meduza de club care orbeste daca-si scoate "ochelarii Prada cumparati de dobitocul ala pe care l-am parasit anul trecut".
Nu este uman posibil sa rezisti intr-un ritm atat de alert de cluburi scumpe, reduceri din Viena si concedii in Barbados. Tu poti fi "idiotul care i-a cumparat sandalele Escada".
Cumintica disperata e tipul de microb sub acoperire care in timp te poate face sa donezi sange pentru ca ea isi doreste o pedichiura. Marea majoritate a femeilor de acest gen sunt intr-adevar inteligente. E nevoie de putin mai mult pentru a dovedi categoria mentionata mai sus si pentru a te abona direct la contul in banca. Trebuie sa pozezi in femeie culta, morala, cuminte, de casa, fidela, usor geloasa (cat sa nu-i respire alta portofelul) plina de plide existentiale si cu o mare pereche de ochelari de cal in dotare masura perfecta a barbatului infectat.
In acest caz microbul se concretizeaza in relatii pe termen lung "cu buget comun" (doar stii ce prost e platita pentru cat munceste) iar ea va face totul numai si numai pentru tine.
La final vei avea 4 sifoniere de haine, o camioneta de albume foto de calatorii exotice si-o moaca depresiva alaturi.
Cumintica disperata nu e niciodata multumita de modul in care arata si atunci tinde sa compenseze cu orele la shopping, la cosmetica, la tratamente de infrumusetare care sa-i ofere macar pentru o jumatate de ora impresia c-ar fi vreo estetica :)
Barbatilor nu incercati sa satisfaceti vreodata un astfel de specimen ; frigiditatea lor e purtata ca un stindard si aruncata in capetele voastre ca o acuza.
In cele din urma o regasim pe dama trecuta bine, dar cu mari sperante. O combinatie care ne pune in incurcatura: s-o compatimim sau sa ne amuzam de ridicolul ei?
Dama trecuta a depasit poate unul sau chiar toate stadiile mentionate mai sus iar acum nu vrea sa-si finalizeze sub nici o forma maratonul prin viata.
Se incapataneaza sa para "cool & trendy" sau extrem de in ton cu mondenitatile. Nu si-ar lua nici macar un minut sa-si puna intrebari existentiale sau examinatoare de decenta.
Are pretentii de barbati inteligenti si frumosi dar este absolut subjugata de complexe. Ar fi in stare sa-si faca o operatie estetica pe saptamana daca ar gasi finantatorul.
Nu va imaginati vreo babaciune, damele sunt trecute doar de prima tinerete, undeva in ridicolul caracteristic varstei de 35 de ani incercand sa tina piept pisicutelor cu 10-15 mai mai tinere, prin cluburi, dezbracate, la vanatoare de testosteron.
Toate categoriile amintite aici au in comun dependenta de banii...barbatului. Evident, atata timp cat masculii cumpara, ele vor vinde, atata timp cat ei se arata buni de plata, ele se arata bune de stat in genunchi.

Exista intr-adevar o masa de fete/femei de umplutura, care dau rateu dupa rateu in alegerea de mascul sponsor, dar despre ele nu vorbim aici, in acest articol dedicat femeilor de succes :P


E drept, sunt o rautate, poate si pentru ca am fost intotdeauna independenta financiar, n-am depins de nici un alt portofel inafara de al meu si nici nu voi depinde vreodata. Nu-mi ramane altceva de facut decat sa torn acid peste bietele hamesite :)



P.S. "v-am pupat pe portofel" ?

4 comentarii:

LiaLia spunea...

Hehe, ai fi putut fi mult mai acidă :) Din nefericire, exemplarele de genul ăsta (atât de multe, din păcate) ajung să te facă să ai o jenă şi să nu mai poţi spune cu mândrie că eşti femeie, pentru că deja termenul de "femeie" are valenţe negative şi ruşinoase. Eu nici nu mă mai mir că am ajuns mai mult misogină decât misandră ...
E bun postul, păcat că nu va ajunge la cine ar trebui să înţeleagă ceva din el.

gigix spunea...

etichetele ne ajuta sa stapanim mai bine lumea inconjuratoare.

tot despre subiect: http://www.bookblog.ro/sociologie-antropologie/afluenza/

Sabbra spunea...

@Lia pot sa fiu si mai acida dar o s-o fac cand sunt mai relaxata :) Eu inca sper ca sunt citita si de oameni care au ceva de invatat :P

@gigix - nu-mi place sa cataloghez si ma tot laud cu asta, insa situatiile de genul acesta sunt exceptiile care-mi intaresc regula :P

AlexSm1th spunea...

@Sabbra: inteleg ca nu-ti place sa cataloghezi, dar tu esti o cetateanca responsabila care face si ce nu-i place :))
Parca e prezentarea de la Zoo, dar nici un exemplar dintre cele prezentate nu e pe cale de disparitie. Din contra si de o parte si de alta se'nmultesc cu spor :))