luni, 23 martie 2009

A inflorit copacul

Am vazut primul copac inflorit...in Cismigiu!
Bietul de el...mititel, o tulpina firava, cateva ramuri timide, cred ca e un cires salbatic, are flori...si deja a fost impopotonat cu fire de martisor...
Posibil ca sta in bataia razelor de soare, langa poarta parcului fara a fi umbrit de ceilalti frati ai lui, mai mari si mai batrani...
De vreo trei saptamani tot caut cu speranta-n suflet anotimpul asta al vietii...de-i zice primavara. Iesim si noi la plimbare, locul secret - padurea Baneasa (Hetoooo-Vetooo) unde dintre zecile de mii de frunze moarte au rasarit albastrele/zambile salbatice si chiar ghiocei (daca ii cauti insistent).
In rest...soare printre nori, vant puternic, coafuri ciufulite, nasuri reci si rosii...
Mi-e frig! Aproape tot timpul mi-e frig, mi-a inghetat sangele in vene de cat vant si cata ploaie am prins anul asta...
Am testat rezistenta fizica de vreo doua ori cu rolele-n Herastrau... Dupa 15 minute de alergat pe roti lipite-n talpa, hai ca mi-am incalzit sufletul!
Am incercat si plimbari mai lungi...insa numai cuibarita la pieptul lui, cu nasu-ascuns! Ne dezmortim?
M-au incercat trei astenii de prin februarie si pana-acu, toate trei au renuntat de la sine. Astenie se cheama cand e si primavara-n propozitie!
Ca niciodata, am racit de doua ori, si-acum ma simt iar victima simptomelor "raceala si gripa", imi simt capul greu/inutil, nasul infundat...n-are rost sa detaliez!
Partea buna a frigului e ca n-au inviat insectele...Lasasem geamul deschi la bucatarie, a intrat o...chestie, si-a murit de frig! Chit ca era moarta cand am vazut-o m-am panicat...
Nemo n-are voie pe balcon ca raceste la rinichi...drept urmare miauna fara oprire pe langa geam...nostalgic dupa zilele lungi in care-si clatea ochii de felina cu raze de soare, copiii si alte vietati...
Incerc din rasputeri sa nu devin prada tematicii apatice din jur...Peste tot aud doar "criza financiara", depresii, intamplari nefericite... si unii mai melancolici (asa ca mine) asteapta primavara...
Evenimente, maxime, cugetari, invataturi, n-am de data asta...vroia doar sa-mi vars aici naduful, sa-mpart cu voi o veste...a inflorit copacul, ala mic, din Cismigiu!

Voi cum va faceti primavara?(la voi in suflete...)

8 comentarii:

LiaLia spunea...

La mine în suflet fac pe dracu în patru să fie tot timpul primăvară din aia drăguţă, nu nevrotică :) Dar cu cea de afară încep să mă descurc din ce în ce mai greu. Parcă la cât de prost merg toate, s-a adaptat şi vremea, să nu facă Doamne fereşte notă discordantă :( Vreau şi eu să văd pomişorul ăla! Pe ce alee e? :)

Sabbra spunea...

Daca vremea s-a adaptat la toate celelalte mi-e sa nu ne intristam si noi...
Pomisorul e la intrarea din colul lui vel pitat(vis a vis de mac) "intrarea printzipala, langa cabina telefonica, mic, firav, plin de ate alb-rosii si floricele :)
e supelllll!
l-am denumit Sorel :))

Sonia spunea...

Mda, ce-ar mai fi de zis ?
Eu am un cires in balcon la et 4, adica la mine-n balcon isi arunca bratele, si face flori multe el de fel, dar nu acum. Imi aduc aminte de un cantec, si cum mi-l aduc aminte zice asa "Primavara, care-ai fost, nu veniiiii n-ai niciun rost, poti sa pleci, suntem reci, iarna ni-i pe veeeci " .
Asta doar asa ca sa imi intelegeti optimismul. Imi auziti dintii scrasnind ??? Ha, nu inca ?!
Lasa ba ca vine ea pana la urma, daca nu trecem direct la vara ! Aia ne e noua ?!

Sabbra spunea...

Oare Doamne-Doamne stie ca forta de munca este direct proportionala cu vremea de afara?
Iataaa explicatia crizei financiare...nu dam domle randament pe frigul asta!
iar Aberez....

Anonim spunea...

Ce facem noi primavara??
Pai eu una spre exemplu..obisnuiam sa ma despart de vreun iubit..daca exista unul chiar atunci cand sosea primavara....si sa-mi doresc sa profit de soare si copaci infloriti si zambete...doar eu!!
Acum nici macar cu asta nu mai dau randament..foarte adevarat Sabbra:-)!
Cat mai mult soare va doresc!!!

Sabbra spunea...

Anonim...asta cu renuntatul la iubiti,in prag de primavara o inteleg si o aprob, numai daca erau deereglati psihic :))
Apropo de soare, primesc...urarea :)

Sonia spunea...

Hm, sa fie oare floricele noi de la fatza locului ?
Cred ca poti sa lasi acelasi text ceva zile d'acum incolo, ca se aplica din nefericire. Din rau in mai rau cu vremea asta.

Frumoase floricelele :)

Sabbra spunea...

Sonia, eu le-am cules :) si aranjat, si pozat!:)
dar...da...vremea...lasa de dorit...