joi, 5 aprilie 2012

My happy place

Iau o pauza de la astenie, am auzit ca nu-i la moda, dar...revenim si la asta (am sa va povestesc cum se joaca soarele cu nervii mei).

E o vorba in engleza : "I go to my happy place" care nu poate fi tradusa decat prin (aproximativ) expresia "visez cu ochii deschisi". De fapt, e starea aceea in care vrand sa uiti de tot si toate, sa lasi stresul sau oboseala sau nervii in urma, iti creezi un loc doar al tau in care "te duci" cu gandul.
Sau...pentru mine asa functioneaza.
Din cand in cand blochez toata lumea reala pentru cateva momente in lumea mea imaginara. Si pentru a nu parea atat de absurd, "my happy place" se concretizeaza cumva in dorintele realizabile pe care mi le pun pentru urmatoarea perioada.
Acum, de exemplu, cand visez "cu ochii deschisi" in doresc (mult mult mult de tot) cateva lucruri clare! Da, asa sunt eu, chiar si in fanteziile mele sunt ordonata si precisa :))

Asa ca ... imi deschid sufletelul, zambesc, privesc fara sa vad si transform "locul meu fericit" in:

O portie maaaare de mancare chinezeasca - urechi de lemn si pui in sos de stridii, totul lipait cu betisoarele :)

Un Guiness si o portie de fish&chips la James Joyce langa un pahar mare de vorba si-o leneveala de uichend! Bai, aia chiar nu mint cand se lauda ca au cel mai bun fish&chips din Bucu.

Un uichend la cai, dar, dormit acolo miros de grajd si balega :) Judecati-ma cat vreti, mi-as face parfum din par de cal :)

Cules de flori de primavara din padurea Baneasa... Mai avem padurea Baneasa da?

Un gulas bun de tot alaturi de ai mei, la Claudiu in curte ... Bine, aici cred ca oricine ar sti despre ce-i vorba ar saliva :)

O zi in care sa nu am nimic de facut, nici un fel de program, nici un om de vazut, cu nimeni de vorbit, liniste si somn.

Jumatate de zi in Cismigiu, in mijlocul saptamanii, cand au inflorit toti copacii si nu sunt alti oameni care sa aglomereze parcul. O plimbare lenesa si o maaaaare portie de miros de toate-florile de cires :)

Ultimul loc fericit...si din pacate cel mai putin realizabil:

In campul de langa casa bunicii mele...vara... habar n-aveti despre ce vorbesc :) Toate florile, toti copacii, pffff.... Sunt tentata sa spun c-as vrea mai mult de-o zi acolo, o dimineata, o noapte, dar ma rezum la a visa...


Nu-s un om pretentios si detaliile acestea au o incarcatura emotionala pentru mine...incredibila. Aparent lucruri simple, dar in realitate nu le poti SAVURA asa cum ai vrea. Ati vazut, nu, c-am pus cu majuscule cuvantul "savura".

Al vostru, care-i locul fericit?

Un comentariu:

cineva spunea...

Ai tu darul asta uneori(destul de des de fapt)de a rascolii oamenii,de a duce lucruri ,chestii intr-o directie pe care voit o evitam,din motive mai mult sau mai putin obiective.De fapt incercam sa anulam dorinte pe care credem din diverse motive ca ar fii irealizabile.Unele chiar sunt,dar buna ideea ta cu starea de visare,cu lumea imaginara a gandului,dar cand iti doresti lucruri atat de simple(la prima vedere...ca de fapt ele sunt mai mult decat profunde)nu ti s-ar parea mai mult decat nedrept sa nu le poti concretiza si sa treci de la starea placuta de visare la una nebuna de frustrare si neputinta?Asa ca fa bine si pune-ti in aplicare visele care de fapt sunt frumoase si usor realizabile(esti modesta)si care cu siguranta ti-ar face zilele mai frumoase si nu doar tie, ci cu siguranta inca vreo cinci oameni ai face fericiti aplicand o parte din ele.