marți, 10 aprilie 2012

Cand ai ramas fara cuvinte

Stii ca esti cu adevarat obosit atunci cand INDIFERENT CE se intampla tu nu poti avea nici o reactie. Nici macar una descriptiva. Ti s-au terminat cuvintele, explicatiile, gandurile, ti-e sila/mila/lene/lehamite sa iti auto-explici si sa te auto-convingi ca mai ai energie, rabdare, ca poate visezi.
Te-ai dezbracat incet-incet de orice dorinte avute de-a lungul vremii, ti-ai uitat sperantele intr-un colt de camera si s-au cam prafuit, ti-e frica sa-ti imbraci planurile de sezon pentru ca "vantul schimbarii" o sa te bata din toate partile... Ai ramas fara orgoliul, principii, valori, idei, esti aproape ca-n melodia aia de-o canta Depeche Mode si se numeste "Stripped" doar ca nu e nimic artistic in toata treaba asta care ti se intampla fara sa o poti controla.
Dormi dar nu te odihnesti, te relaxezi dar fara sa castigi un gram de energie si ai stomacul atat de ghem incat chiar crezi ca ai facut o cura de abdomene si ca de fapt sunt muschi. Nu, nu-s muschi, e cel mult un ulcer.

Iti propui sa-ti folosesti ultimele puteri in scopul comunicarii : poate cineva are habar ce se intampla sub fruntea ta incretita. Trebuie sa existe cineva care sa te cunoasca ATAT DE BINE incat sa-ti ghiceasca macar UN singur gand!? Te joci de-a loteria un milion de ani cu variante sase din patruzeci si noua, insa niciodata nu se castiga si exista un report de te apuca groaza.
Credeai ca nu mai esti capabil sa gandesti, sa speri, sa existi?

Daca cineva ar putea intradevar sa-ti citeasca gandurile ar constata ca nici macar nu-ti plangi de mila. Totul este atat de fad, insipid, incolor, inodor, incat nu e posibil sa-i aloci o emotie.
E pur si simplu epuizarea fizica, psihica, intelectuala, a pus stapanire pe tine pentru ca te-ai invartit intr-un cerc nesfarsit si NU, nu esti hamster.

Dar, daca din balmajeala irationala si plina de cuvinte ce ar tinde sa formeze metafore, reusesti totusi sa exprimi MACAR UN singur GAND coerent...inseamna ca nu esti atat de obosit cum credeai.

Un comentariu:

Ana spunea...

+1 la oameni obositi... si gandul ala e coerent dupa mintea mea, daca nu are si receptorii care trebuie...degeaba