joi, 27 august 2009

La concertul Madonna

Nu sunt fan Madonna, nu asa cum sunt fan Depeche Mode!
Aseara in drum spre casa dupa munca primim un telefon in urma caruia trebuia sa decidem daca vrem sa mergem la concert sau nu. Invitatii de la organizatori.
"Hai sa mergem, are si ea o varsta...hai sa vedem ce poate"
Am ajuns la parcul Izvor pe la 19:30; atmosfera de concert. Tot centrul capitalei blocat, lumea pe strazi, extrem de multa lume.
Am primit niste bratari de organizatori si ni s-a dat acces in perimetru oriunde doream. Am ales tribuna. Gazonul A era aproape plin, gazonul B era indepartat si trist, tribuna inca goala.
Punctualul DJ Paul Oakenfold a deschis seara la ora 20:00 si a mixat destul de bine.
Pe la orele 20:30 era infernal de multa lume. Sectiunea A acoperita pana la refuz - sectiunea B la fel de indepartata si trista. Mi-era mila de oamenii care au cumparat bilet pentru gazon B.
Dupa ce s-a umplut tribuna de oameni, singurele locuri ramase libere erau culoarele dintre scaune, unde ne-am asezat si noi de altfel.
Pe la ora 21 cand trebuia sa inceapa sa cante "regina" au iesit cainii de paza ai BGS-ului prin tribuna sa "faca ordine". De aici incepe un luuuuung sir de tiganeli "n-aveti voie sa stati aici" ; noi: "suntem organizatori, stam unde vrem c-am dat bani sa sponsorizam acest concert!" ; ei : " n-aveti voie, nu aici, nici aici, nici aici" .
50 de minute de nervi si stres! Cum sa explici unor creiere de gaina puse acolo sa latre ca fara contributia ta de organizator ei inca ar muncii cu ziua la zugravit apartamente in periferie?
In mijlocul discutiilor si plimbarilor de colo-colo in tribuna am inceput sa ne sufocam. Ne uitam in jur, in sus, in jos, in stanga, in dreapta - un nor fin de praf acoperise intreg perimetrul. Parcul fiind aproape in totalitate distrus, pamant uscat in combinatie cu 70.000 de picioare x 2 = insuficienta respiratorie.
Aproape de orele 22:00 diva, regina, unica, exceptionala Madonna a inceput show-ul pe tronul ei bling-bling.
Ne-au deranjat capusele BGS de vreo 2-3 ori dupa inceperea concertului ,din dorinta de-a arata ca-si fac job-ul perfect, fara creier, fara logica pana am decis sa-i ignoram total.
Ok, acum impresii despre concert:
Sonorizare proasta! Repet : sonorizare execrabila!
Ecrane mici si de proasta calitate - rog participantii in sectiunea B sa-mi spuna DACA au vazut-o(sau de ce nu, auzit-o) pe Madonna?
Ea a cantat... bine, a avut joc de scena, dansatorii au fost frumosi, costume fancy, alura snobish - sexuala ; "the usual Madonna". Am avut impresia de cateva ori ca o lasa plamanii si ca fata din spatele scenei suna mai bine decat diva...insa o inteleg - are 50 de ani si a dansat 2 ore!
Organizatorii - nu sponsorii - organizatorilor doresc din tot sufletul meu sa le comunic ceva : r o m a n e s te :) Fara cuvinte domnilor! In astfel de momente, sincer, imi doresc sa n-am niciodata bani sa va angajez sau sa am atat de multi incat sa va extermin.
Imi pare rau pentru cei care au lesinat din cauza prafului - inca ma resimt - am gatul, nasul si pieptul amortit si greoi - dar aici e doar vina lui Dumnezeu ca a lasat pamantul si praful, nicidecum a noastra ca nu avem spatii de concerte.
Mai am o intrebare/nelamurire ; am fost singura care a observat ca publicul n-a prea cantat si dansat? Hai, exceptie doua piese..insa in rest?!
Aaaa, sa nu uit: care-a fost ideea cu melodiile tiganesti si bullshit-ul despre rasism, tigani, rromi?
Insemnul "Bukurest" pe harta??? WTF? (uat za fac)
De laudat insa momentul Michael Jackson - unul din momentele in care publicul a fost foarte (daca nu cel mai) activ.
Ei bine, in urma acestei seri interactive - nemaipomenite , am ajuns acasa sfarsita, plina de noroi in nas, cu dureri de spate si cu degetul din mijloc ridicat catre BGS.



Somn!


13 comentarii:

sorin spunea...

Nu am reusit sa vad metri patrati de panouri, cat despre muzica...a fost chill:D

mihacos spunea...

Show-ul a fost foarte bun. Totul a fost foarte ok actually (ceea ce a tinut de stuff-ul Madonnei). Lucrurile care nu au mers cum trebuie au fost, ca intotdeauna, cele ce tin de noi, romanii: parcul Izvor invaluit in praf, intr-adevar, piste metalice puse doar in fata in zona A (am nimerit acolo, by chance :) ), romanasi care nu aveau ce cauta acolo, etc.

Sabbra spunea...

De acord ca show-ul a fost bun. nu pot sa fiu carcotasa la prestatie :)

Anonim spunea...

pro: costumatie tipic madonna, dans de-ti cadeau falcile cand o vedeai cum se misca la varsta ei, moment michael jackson
contra: monitoare plasate prea jos, din gazonulB trebuia sa faci slalom printre capetele celor din fata ca sa intelegi ceva; praf... mult praf. se pare ca organizatorii nu s-au gandit sa puna un fel de plasa pe jos ca sa protejeze iarba si sa nu se rascoleasca pamantul uscat; basii dati la maxim -> nu se intelegea mai nimic din muzica (cel putin la ce s-a cantat pana a venit madonna); muzica ei = re-re-remixata= nota 1, dezamagitor... au fost vreo 2-3 melodii care au sunat mai bine, in rest, praf; 0 implicare emotionala in ce canta... era ca si cum a venit aici si si-a bagat picioarele pentru ca, nu-i asa, ea tot o sa-si primeasca banii; discursul cu tiganii... pe unde eram eu, s-au auzit huiduieli
concluzia: n-am rezistat pana la sfarsit, si am observat ca nici n-am fost singura. oamenii plecau in masa de la concert, care, in opinia mea, a fost mult sub asteptari

Anonim spunea...

blodo, ce sa intelegi tu din misiunea BGS? sau esti genul care se pricepe ca elena ceausescu la toate? sau, poate esti adepta haosului??!!

Sabbra spunea...

@anonimul bgs
"blodo" da, n-am inteles deloc misiunea bgs de-a insulta organizatorii care pana la urma le-au asigurat locul de munca :)
Da, sunt chiar Elena Ceausescu :)
Da, sunt si adepta haosului :)

Anonim spunea...

@sabbra
asa cum tu te sifonezi cand ti se zice "blonda", asa si niste oameni care isi fac doar jobul (de a cere argumente solide unuia care se da "organizator"), sunt satui sa li se tot repete ca sunt "gaini fara creier", "pachete de muschi" etc. de catre unii care habar n-au de meseria de agent de paza! In plus, adevaratii organizatori chiar pentru ceea ce tu interpretezi rautacios ca fiind "insulta" au platit BGS-ul! (si nu pe SCORSEZE, TITANII, BIDEPA etc.)
Oricum, ar fi mai onest din partea ta sa acuzi fondat agentul de paza care te-a "insultat" (pe tine, nu cum afirmi pe "organizatori"), pentru ca fiecare agent BGS avea ecuson cu numele lui; prin urmare, name it! suntem curiosi cine va fi urmatorul somer catapultat din BGS!!!

Sabbra spunea...

Sunt absolut amuzata de "curajosii" astia care lasa comentarii sub anonimat :))
ok, s-o luam pe rand:
1.NU ma sifonez cand mi se spune blonda, n-as da banii pe atata vopsea de par sa-mi albesc suvitele =))
2. DACa eram "fake organizator" nu aveam BRATARA pe care sa scrie SERVICE de la EMAGIC!
Apropo "adevaratii organizatori" au primit cu sutele de mii de euro de la SPONSORI pentru a elibera bratari si locuri in tribuna si n-au fost capabili sa isi delimiteze propriul staff!
3. Chiar stiu ce inseamna meseria de agent de paza (poate si ptr ca sunt elena ceausescu si ma pricep la toate)
AM INCERCAT sa-l legitimez pe domnul care "m-a rugat insisten" insa mi s-a comunicat CA NU AM DREPTUL sa-l legitimez si ca "hai la jandarmi daca vrei sa stii cine sunt!"
Asadar nu era sa ma iau la bataecu un "pachet de muschi".
4. Nu am ca scop in viata sa cresc rata somajului si nici sa arunc cu noroi. Am insa pretentia ca unele servicii sa fie daca macar acceptabile.
Oricat s-ar chinuii acum "adevaratii organizatori" (si bgs-ul) sa schimbe opinia generala din online/presa/tv concertul, organizarea au fost un fiasco!
the end :)

Sabbra spunea...

P.S scuze ptr greselile de tastat :)

Anonim spunea...

@sabbra
agentul nu trebuia legitimat, avea legitimatia agatata de gat! trebuia doar citit ce scrie pe ea! absolut toti agentii aveau legitimatii (ecusoane), inclusiv stafful BGS!
http://www.libertatea.ro/stire/asa-am-trait-concertul-madonnei-253783.html

Sabbra spunea...

Da, e adevarat, toti aveau ecusoane.
La ora 20:50 , semi-intuneric, praf, oameni care se misca in continuu, tu incerci sa ai "eye contact" cu agentul de paza, apoi cand il intrebi cum il cheama el isi tine cu o mana ecusonul acoperit si te cheama "Afara la jandarmi".
Pana la urma nu-mi mai bat capul; data viitoare cand vor exista sponsorizari de acest gen vor fi probabil negociate mai bine :)
atata tot!

Anonim spunea...

@sabbra
amenintari? buna metoda de a pune capat unei discutii... insa atentie!(e bine sa stii pentru urmatoarele tale aparitii in public/sponsorizari) orice firma de paza e foarte atenta la persoanele anomice...

Sabbra spunea...

Nu anonimule, nu-s amenintari :) ci pur si simplu nu-mi mai bat capul pe un subiect dus la extrem.
Si apropo, nu erau "sponsorizarile mele" dar in fine...
r o m a n e s t e!