marți, 30 octombrie 2012

Cu si despre...

... mine.

Mai am o zi, mai putin de o zi chiar si implinesc...28 de ani. Stiu ca de la 25 mi-am propus sa-i numar invers si de un an incoace traiesc ca si si cum as avea 22-23... Nu e important sa ne rezumam la cifre. Nu ma simt de 28, poate pentru ca nu stiu daca 28 ar trebui sa aiba un...feeling anume... Asa ca hai mai bine sa spun ca nu stiu cati ani am.
Cred ca am luat-o putin invers de-a lungul vietii. Prea multe extreme, prea mult de alb sau negru, etape traite ca o supradoza sau ca o coma.
Nu regret nimic. Am trait o viata frumoasa. Scriu de parca as mai avea putini ani s-o traiesc si simt de parca abia acum mi-ar incepe. Imi planuiesc un inceput de viata spectaculos :) Dintr-un motiv cat de poate de simplu: nu vreau sa ma plictisesc niciodata traind.
Fara revelatii sau lectii invatate la 28 de ani. Sunt atat de putini si prefer sa fiu considerata in continuare naiva si tanara si fara de experienta :)
Recunosc, pentru prima oara de cand ma stiu am un oarecare sentiment de incertitudine. Asta imi spunea cineva anul trecut : in 2012 trebuie sa inveti ca nu poti sa controlezi totul si trebuie sa inveti sa traiesti FARA sa controlezi totul....
Da, nu controlez totul. Nimic nu mai e batut in cuie si nu mai incerc sa ghicesc in stele viitorul sau sa-l controlez cu puterea mintii. E mai simplu asa. Pentru mine.
As putea sa insir aici zeci de maxime, noi mantre de aplicat si lectii intelese. Dar, cum spuneam mai sus: fara revelatii. Cea mai adevarata explicatie e deseori si cea mai simpla. Pentru ca asa e viata ; simpla! Te nasti, traiesti, mori. Artificiile (metaforice) sunt doar la nunti si costa bani :) N-o sa auzi vreo serenada in timpul primului sarut si nici n-o sa traiesti noaptea nuntii in stil american. Si nici n-o sa iubesti ca-n povestile lui Sandra Brown :) Dar e bine! E bine pentru ca poti totusi sa iti pui dorinte si ele sa se implineasca...pentru ca ti se da sansa sa lupti, sa dai piept cu viata, sa iti traiesti propriul destin, sa te deosebesti din multime, sa te iubesti, sa te urasti, sa mori, sa renasti... Suntem construiti din emotii si ar fi pacat sa nu le descoperim pe toate.

Mai marturisesc si ca... as fi vrut cumva sa ...sar peste ziua de maine... Am sa fiu inconjurata de cei mai cool oameni din lume, dar, parca nu-mi place oficialitatea titlului 28... Lumea incepe sa aiba pretentii iar eu ar trebui sa am vreun plan...concret...

Ei bine...n-am :)

2 comentarii:

cineva care te cunoaste spunea...

Daca vei reusi cu adevarat sa nu cuantifici anii(oricum esti mult prea tanara)pentru ca ei trec fara ca tu sa ii poti controla,vei reusii sa traiesti fara presiunea fiecarui an trecut,pierdut sau neinplinit, facand bilanturi.Esti tu,frumoasa,sanatoasa,traiesti,ai oameni care te iubesc in jur,vei fii mereu asa cum vrei tu sa fii,tu trebuie sa te vezi intr-un fel anume ca mai apoi si ceilalti sa o faca(sau poate nici nu conteaza cum te vad altii).Nu este usor,dar cu cat traiesti mai simplu cu atat esti mai fericit.Noi oamenii complicam totul ca mai apoi obositi si confuzi incercam sa recuperam ceva ce ar fi putut fi foarte usor de obtinut.Fi fericita si tanara si frumoasa si romantica si curajoasa si blanda si nebuna...fi toate astea la un loc.Tu cam esti asa ca ai sorti mari de izbanda de a fii mereu un copil nebunatic...copilul meu nebunatic de care mi-e dor in fiecare zi.Spune cati ani vrei sa ai in momentul in care esti intrebata...si arata-le tuturor ca asta pentru tine conteaza prea putin si ai lucruri mult mai bune de facut!LA MULTI ANI!

bluedrop spunea...

sabbra, sabbra, ce as mai putea spune eu despre intalnirea de grad 3...mai mult decat deja ti-am spus si in particular, si telefonic, si prin sms ?! :))
as putea incerca sa plasmuiesc niste cuvinte pompoase, elegante, rafinate, sensibile, dar stiu ca toate ar fi de prisos!
mentalul m-a pacalit big time :)) realitatea, opusa imaginii ce mi-o construisem eu despre sabbra geniala a carei randuri le savurez, este cu mult mai spumoasa!
nu stiu tu, insa eu, pur si simplu am savurat la maximum ciucul vorbit la radu ?! :))
cat despre ce scrie mai sus, subscriu intru totul :)acel cineva chiar stie sa te cunoasca asa cum esti tu, un curcubeu savuros :)
ma inclin...si iti multumesc pt. faptul ca de acum faci parte, pe alocuri, si din viata mea!
god bless you :)