joi, 28 iunie 2012

Ma iertati, dar nu ma pot abtine!

Si oricat mi-am propus sa nu mai fac politica, sa nu ma implic, sa ma rezum la dreptul meu constitutional, acela cu stampila, credeti-ma ca-mi vine sa urlu pe toate site-urile de stiri cuvinte departe de a fi ...potrivite unei...doamne!
Interpretarea mea vine separat de oricare doctrina politica (nu ca s-ar respecta vreo una la noi in tara) si fara sa fiu "doctor docent" (ca tot se poarta plagiatul)  in politologie! Va spun asa, ca din popor, ca pana la urma totul este extrem de simplu, personalitatea omului isi spune cuvantul indiferent de straiele ce incearca sa le imbrace.
Ori, papitoiul asta, Ponta, nu e decat un copil oligofren caruia caruia mamica lui i-a spus mereu ca e frumos si destept si capabil. Aiurea!
Nu-mi iese din minte scena aceea de film, din ROME, in care Octavian vorbeste in memoria tatalui lui adoptiv Iulius Cezar. Si se dovedeste a fi mai mult decat un tiran, un tiran bolnav psihic! Asa si cu baietelul hranit la tzatza neagra a lui Iliescu!
Macar presedintelui (FARA A-L SIMPATIZA) inca mai simt nevoia sa-i spun Stimate Domnule Presedinte Basescu....m-ati dezamagit pana in maduva oaselor! E drept, n-a pozat presedintele in altceva decat intr-un capitan de nava, glumet,cu spritu-n nas, noi am vrut sa-l vedem "din popor" si golanelul care spune lucrurilor pe nume. N-a fost asa.
Am avut premieri...unul si unul:
taranul posac: Radu Vasile
tembelul inconstient: Ciorbea
arogantul vesnic: Nastase
fitzosul: Tariceanu
a misunat putin si neutrul Mugur Isaresc....
apocalipticul: Boc
si bineinteles cel ce aproape n-a fost: Ungureanu.
Ma iertati daca n-am relatat ordinea exacta. Ar trebui acum sa-i fac loc si papitzoiului asta grotesc, insa nu pot sub nici o forma sa accept ca e premier.
Jumatate din mine e ingrozita iar cealalta jumatate scarbita. Nu stiu ce sa fac mai intai? Sa imi fac pasaport sau sa intru in depresie pentru cele ce vor urma?
Va spun, din sufletul meu apolitic, cu dramul de democratie ce-a mai ramas si fara a simpatiza vreun partid: Sa ne fereasca Cel Sfant de hoarda otravitoare ce isi face loc spre conducerea tarii. O sa-i plangem pe toti de mai sus cu lacrimi de crocodil!

Gata, m-am descarcat!

2 comentarii:

Stoian Ciprian spunea...

ce bine ai zis.... imi place acest articol si modul in care te-ai exprimat...

P.S: ai dori sa facem un schimb de link in blogroll :) iti multumesc anticipat si multa bafta in continuare !!!

Sabbra spunea...

:) facem si schimb, nu tin eu foarte mult la promovare, dar imi place blogul tau...
lasa-ma sa ma dumiresc cum imi extind lista de blogroll, mi-am prins urechile in noul format blogospot :)