joi, 25 iunie 2009

Eveniment Esquire & Dunhill

Mie imi plac cei de la Sanoma, pe bune, chiar imi plac. Am citit si Esquire, le-am pus un clip destept pe blogu-mi (acum ceva vreme), am lucrat cu ei pentru niste virale FHM ( e drept, nu le-am facut eu personal) dar le-am impartit "cititorilor" , citesc Cosmo ocazional, si celelalte publicatii ale lor...
Eh, din acest motiv am stat pe ganduri daca sa fiu sincera si carcotasa saaau sa...tac ? Ei bine, tacerea nu mai e o virtute, asadar, baieti-fete (daca cititi) si va devin brusc antipatica incercati sa intelegeti ca pana la urma e parerea mea (umila-blonda), saaau..doar un sfat.
Am primit o invitatie, pe email la un eveniment intitulat "Fine experience by Esquire".
Prima chestie pe care am remarcat-o a fost ditamai pagina de email cu muuuulte muuuulte adrese ale unor oameni (importanti evident) din companiile autohtone, multinationale si luate in ordine alfabetica.
"N-or fi auzit de BCC?" mi-am spus. Dar, pentru ca mi s-a intamplat si mie, si pentru ca am luat-o drept strategie de marketing din gama ; "uite ce de invitati sunt, o sa vada toata lumea pe toata lumea, hai sa mergem".
Prin surse proprii am aflat ca era vorba de un party intr-o locatie usor neobisnuita, o surpriza pentru invitati. La orele 20:00 (trecute, fix).
Am ajuns acolo, pe la fara cinci minute, eu, al meu iubit, si colega lui de la PR (ei venind amandoi din partea companiei mama, eu de la 121).
Adresa exacta, cladire mare de birouri, nedata in folosinta inca, receptie imensa, pereti de sticla, si angajatii Sanoma la receptie pregateau pachetele cu daruri pentru invitati...
"Nu-s prea punctuali, ca deh, invitatii vin direct de la birou, chit ca ni s-a dus buhul ca intarziem la evenimente, uneori suntem exceptia care intareste regula"...
"hai sa mai fumam o tigara, mai asteptam p-afara 10 minute, sa nu fim primii"
Dupa 10 minute, am intrat, odata cu noi un mic alt puhoi de lume...
Cineva ne-a spus "buna seara" , altcineva ne-a facut o poza, intre timp ei tot mai impachetau cadouri...
Am urcat pe cladire, pe terasa amenajata superb, in stil japonez, canapele din perne albe, podea neagra, mese gen clepsidra, mancare japoneza, un bar amenajat...o muzica excelenta, niste hostese Dunhill imbracate in costume cam ciudate... Prima impresie ... foarte stilat!
Am asteptat putin sa fim bagati in seama, sa remarcam o fata cunoscuta, sa...apara restul de invitati...in fine, dupa 10-15 minute ne-am oprit in dreptul unei mese testand calitatea sushi-ului si dexteritatea in a manevra betisoarele japoneze (cele coreene si cele chinezesti sunt demult incercate).
In acelasi ambient minunat ne-a gasit...prima rafala de vant...
"Asta o fi surpriza?November rain?"
Cred ca am cobit (iertare!); in 10 minute era...devastata terasa...Cum asa? Uite asa:
Rafalele de vant au contenit sa apara, oamenii insarcinati in a monta niste perdele protecoare s-au miscat oarecum greu (e drept, era si dificil), insa ploaia a patruns rapid printre, a imprastiat pernele canapelelor, a spart paharele de pe mese, a daramat barul, si-a impins mare parte din invitati spre singurul perete disponibil...
"Cu meteo nu te pui frate!"
Norocul nostru a fost ca vijelia n-a tinut mult...poate un sfert de ora...cerul s-a eliberat de nori, iar oamenii lor s-au miscat rapid si-au curatat terasa...au redat o oarecare ordine amintind de ambientul initial.
Oamenii socializau, am savurat platoul de sushi, cocktailul cu pepene galben, pe la orele 21:30 a urcat pe scena (neanuntati) cativa oameni, o mini-orchestra care si-au inceput recitalul cu un cover Depeche Mode - World in my eyes, absolut genial, am innebunit!
O hostesa impartea tigari...
Am stat putin peste orele 22 , asteptand...un semn (divin) al organizatorilor ; un bun venit, o glumita referitoare la furtuna, un "enjoy the party", un "motiv", un concept...CEVA?!
Cum nimic de genul nu s-a petrecut...am decis sa ne retragem, cu atat mai mult cu cat trebuia sa fim matinali pentru a doua zi.
Ultima etapa ciudata a fost aceea ca nimeni nu s-a sesizat (si NU eram singurii care plecau)!
Nu ne-a condus nimeni, nu ne-au spus "la revedere", iar jos...in receptie...era gol, cu maldarul de pungi cadou (ce probabil asteptau sa fie oferite invitatilor la plecare) stand acolo...fara ca nimeni sa le pazeasca...sau...ofere...
After party thoughts: (ori probabil sunt eu obsedata de strategii de marketing) sa fi avut cineva din Sanoma ideea ca oaspetii sunt de obicei sufocati cu astfel de evenimente si blazati de atata "ospitalitate" iar ei au vrut sa faca un party cu un concept de genul "nu ne pasa, nu va bagam in seama, am vrut sa stiti ca existam"?!?!?
Ceva care sa para atat de autentic prost realizat incat sa se vorbeasca muuult timp despre asta?!

Daca e asa, jos palaria, a iesit perfect!
Daca nu...well guys...ati cam dat iama-n buget...degeaba...
Tips&Tricks pentru viitoare evenimente:
1. identificati targetul!
2. pastrati discretia cu adresele de e-mail!
3. FITI PUNCTUALI!
4. Intampinati invitatii intr-un mod placut si elegant, in ton cu petrecerea
5. Fiti mai atenti ca exista predictii meteo, si modalitati rapide si eficiente de back-up (just in case?)
6. SOCIALIZATI cu invitatii vostri.
7. Comunicati conceptul petrecerii...motivul, programul, etc...
8. Atentie mare la cei ce pleaca...?!
9. Spune-ti "multumim pentru prezenta, blabla" si aveti grija sa nu aiba impresia ca ies dintr-o "Casa parasita"
10. De obicei organizarea unui eveniment trebuie sa aiba un rezultat masurabil, o posibilitate de feedback si sa genereze...CEVA.
11. S-auzim de bine!

5 comentarii:

LiaLia spunea...

:))) Tu eşti convinsă că aţi ajuns unde trebuie? :))) Poate era doar aşa, o şuetă pe terasă şi voi vă aşteptaţi la altele :p Acum, lăsând gluma la o parte, what a fuck????? Sanoma??? Parcă îi ştiam altfel, dar poate deh, cu criza asta ... :) Măcar aţi păpat sushi bun :D

Anonim spunea...

ai la greseli gramaticale.... oi fi scris tu in graba dar chestia e ca se repeta si in alte posturi :)

Sabbra spunea...

Asta e..nimeni nu-i perfect :)
Plus ca inca invat ...si gramatica.

Ioana spunea...

Petrecerea a fost organizata de Dunhill, nu de Sanoma. Stiu ca prin asocierea mai mult decat evidenta cu esquire gandul te ducea automat la sanoma, dar petrecerea a fost a lui dunhill.

Sabbra spunea...

Ioana, invitatiile au fost trimise de catre Esquire "fine experience by esquire" - asa scria pe ele.
gazdele erau angajatii Sanoma.
Eu nu am vrut sa le dau in cap, am vrut sa le dau un sfat - au posibilitatea sa-si corecteze viitoarele aparitii.